Orlando Special
Annons

Orlando

Det är varmt och skönt året om, palmerna svajar i den ljumma vinden - och vad sägs om guldklimparna Disney, Universal Studios och Sea World? De ligger här alla tre. Shoppingen är helt galen!

Det kryllar av köpcentra (Malls) och utförsäljningscenter (Outlets). Här kan ni fynda kläder och skor till både er vuxna och barnen. På Nike outletcenter finns märkesskor för vuxna för under $40, och på Diesel finns likadana klockor som hemma, men också de under $40. 

Orlandos mest populära besöksmål för barnfamiljer

Temaparker / Nöjesparker
Disney's Magic Kingdom® »
Disney's Epcot® »
Disney's Animal Kingdom® »
Disney's MGM Studios »
Universal - Universal Studios »
Universal - Islands Of Adventure »
Seaworld - SeaWorld »

Vattenparker
Wet 'n Wild »
Disney´s Typhoon Lagoon »
Disney's Blizzard Beach »

Övrigt
Downtown Disney® »
Universal CityWalk® »
Kennedy Space Center - Visitor Complex »
Skull Kingdom »
Ripleys - Believe It or Not!® »
Gatorland »
Central Florida Zoological Park »

 

SeaWorld - showen Belive

 


Disney's Animal Kingdom®

Shopping i Orlando

Orlando är välkänt för sitt shoppingutbud. Det är en skön mix av både små butiksmiljöer och stora köpcentra. Ni kan handla märkeskläder billigare än hemma, och det finns också många andra roliga affärer som man önskar att vi hade här i Sverige.

Tips! Inne på köpcenterna finns informationsdiskar som ofta har broschyrer, erbjudanden och rabattkuponger till de stora nöjesparkerna. Så passa på att gå in i en "mall" innan ni besöker er första park här.

Att hitta till allt kanske inte alltid är så lätt om det är första gången ni är i Orlando, så det är en god idé att investera i en GPS. Det går att få till de flesta hyrbilar för en mindre kostnad.

Några av Orlandos bästa köpcentra:
Belz Festival Bay Mall »
Florida Mall »
Orlando Premium Outlets »
The Mall at Millenia »

När ni ändå är i shoppingtagen så passa också på att besöka Wallmart och K-mart, de är i stil med Ica Maxi men MYCKET större. Här finns ett enormt utbud av allt från roliga leksaker och hårshampoo till guldfiskar och resväskor.

Tips! Åk till Orlando med halvfulla resväskor, och passa på där det är billigt och maxa vikten hem istället!

Sol och bad i Orlando


Orlando ligger mitt i Florida, så det skulle vara fel att säga att det är nära till havet. Det tar ca 1 timme med bil (vilket i USA konstigt nog räknas som ganska nära) och det är smidigt att köra, motorvägar hela vägen.

Så om ni föredrar sol, bad och nära till havet, och en lite lugnare miljö föreslår vi att ni bor en bit utanför Orlando, och kör in till stan de dagar ni vill shoppa eller gå på någon temapark.

Bo vid havet är alltså ett alternativ för er som gillar att bada och sola. Bo på ett hotell med pool är ett annat alternativ och sådana hotell finns överallt.

Ett tredje alternativ är att ni köper ett "Weekday pass" på exempelvis Wet and Wild (ca $47). Wet and Wild är USAs häftigaste vattenland, och det ligger här i Orlando!Passet gäller måndag - fredag hela året, så det blir inte dyrare för att ni stannar längre, snarare tvärtom. Här finns solstolar och strand, precis som vid havet. Mer om Wet n Wild »

Boende i Orlando

Det kryllar av hotell och motell i Orlando, både jättebilliga och dyra. Ska ni besöka alla Disneyparkerna kan det vara bekvämt och roligt att bo på något av Disneys egna hotell. Det är en alldeles speciell upplevelse (ta med kameran!). Men kostar det så smakar det, och de flesta av oss är ju inte gjorda av pengar.

Det allra billigaste alternativet är att ta in på motell. Standarden är låg, men å andra sidan ska man ju bara sova där. Vakentiden är ni ute och kör.

Det är ganska billigt att hyra en stuga i en stugby. Det finns alltid pool och lekplats i stugbyn och standarden är bra. Här är ett exempel: tropicalpalms.com

Ett smart alternativ för stora familjer med flera barn är att hyra en poolvilla. Det kostar inte så mycket som man skulle kunna tro när man ser bilderna på villorna, och utbudet är stort.

Här är några länkar: interhome.se (all information är på svenska), awardpoolhomes.com, bahamabay.com, classicholidayvillas.com, usa-vacation-homes.com.

Hos svenska Sembo kan man boka hotell i Orlando, och all information står på svenska: Klicka här »

Fler boendeförslag i Orlando hittar du här »


Bästa perioden att åka till Orlando?
Ni kan faktiskt åka hit när som helst på året, men det är bra att veta att på sommaren är det tryckande varmt, och dessutom fuktigt. På sommaren är det också extra belastning på nöjesparkerna och köerna är ofta långa trots oerhört välorganiserade parker. Vår och höst är det smidigare och kortare köer =)

Hur tar vi oss till Orlando?


FLYG: titta runt på olika sidor på nätet för billiga priser. Det finns många bra flygsajter och det är lätt att leta.

NÄR NI KOMMER FRAM: Orlando är en stad där en hyrbil är bästa transportmedlet. Hyr en bil redan innan ni kommer och hämta ut den direkt på flygpatsen. Det brukar alltid vara billigare än att hyra på plats. För er som inte vill köra finns Shuttle (minibussar) för $ 15-23/person/enkel resa (t/r 25-41), se www.mearstransportation.com. Taxi kostar ca $ 35-60/enkel resa beroende på avstånd. Buss går var 30 minut till International Drive (restid ca 60 min.) för $1.50/person/enkel resa. Längs International Drive går I-Ride-Trolley, en busslinje för $ 1/person (barn u 13 år gratis). Vissa hotell erbjuder shuttle till några av parkerna (se resp hotell info).

Ha det så roligt i Orlando!


Av: · · Senast uppdaterad 2019-09-01
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se