Friterade äppelringar
Annons

Friterade äppelringar

4 portioner

Härligt frasiga äppelringar som är goda tillsammans med en klick vispgrädde. För extra vuxensmak, låt dem marinera en stund i calvados. Annars går det bra med äppeljuice.

Ingredienser
4 gröna äpplen
4 msk calvados eller äpplejuice
1 dl strösocker

till frityren:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 dl ljust öl
2 msk Mjölk 3%
neutral olja till fritering

till servering:
2 dl Vispgrädde

Skala och skiva äpplena. Vänd skivorna i juice och socker och låt dem dra kallt minst 1 timme. Sikta under tiden ned mjöl och salt i en bunke och vispa försiktigt ned öl och mjölk till en slät smet. Täck bunken med plastfilm och ställ kallt i minst 30 minuter.

Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera ett par skivor åt gången i oljan. Låt dem koka cirka 1 minut på varje sida. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Sikta florsocker över äppleskivorna vid servering. Servera med en klick vispgrädde.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-09-09
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se