Skidåkning i Italien
Annons

Skidåkning i Italien

Vi på Barnsemester.se har tagit en titt på några skidorter i Italien, och pratat med många barnfamiljer som har varit där. Det som lockar i Italien är förstås den läckra skidåkningen, den italienska maten (som även barnen älskar), vinerna och förstås – den snygga solbrännan.

Tips:


Hur kommer man till Italien?


Antingen kör man i egen bil, åker med en direktbuss eller tar flyget.

Det finns många arrangörer som arrangerar färdiga paketresor till Italien, kolla runt på nätet. Men ni kan också boka boende på egen hand och sätta samman er egen resa.


LIVIGNO

Livigno är en charmig gammal bergsby i Italien. Napoleon befriade Livigno från alla skatter och tullar p g a dalens otillgänglighet och privilegierna består än idag. Här är det alltså skidåkning som gäller på dagarna och skattefri shopping på kvällarna. Men shoppingen drar åt det flärdfulla hållet, så de flesta av oss nöjer sig med fönstershopping. Men det är kul det med!
Läs mer om skidåkning i Livigno »

ARABBA

Till Arabba åker familjer som verkligen njuter av bra skidåkning. Det finns backar för de små barnen också, så det är ingen fara med det. Men vad vi menar är att här är det läge för alla före detta ”skibums” som idag är föräldrar att ge varandra varsin barnledig dag så att ni kan få en riktig skidupplevelse.
Läs mer om skidåkning i Arabba »


CERVINIA

Att cruisa fram på välpreparerade pister mer än 3 000 meter är en upplevelse. Backarna här passar oss barnfamiljer mycket bra, särskilt om barnen åkt så mycket i sina liv att de klarar sig på egen hand och inte måste gå i skidskola. Här kan ni åka skidor i breda och soliga backar, och med ett liftkort som täcker både Zermatt och Cervinia får ni tillgång till ett enormt skidområde.
Läs mer om skidåkning i Cervinia »

Av: · · Senast uppdaterad 2019-09-12
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se