Kanelbullar
Annons

Kanelbullar

40 stycken

Ingredienser
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjlk
1 tsk salt
1 dl strösocker
1 1/2 tsk stött kardemumma
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 msk mald kanel


Smula jästen i en bunke. smält smöret. tmjölöken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degens tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.

Fördela fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler under bakduk.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se