Barns allergier
Annons
Har du ett födoämnesöverkänsligt barn?

Så här undviker du problem på resan

Allergi

Specialkost Om du ska ut och flyga beställer du din specialkost i samband med att du beställer din resa. Samma gäller om du ska bo med halvpension eller helpension.

Matsäck Tänk på att flygplanet kan vara försenat och att det kan bli fel med din beställning om specialkost på planet. En matsäck är bra att ha med så att det garanterat finns något att äta under resan. Matsäck är också bra att ha under längre buss- eller tågresor. Även då kan det bli förseningar och svårt att hitta något att äta om man är allergisk eller intolerant.

Var köper man? Utomlands kan man ofta köpa glutenfria livsmedel på apotek eller i speciella hälsokostaffärer. Det är inte säkert att du får ta med dig mat in i ett annat land, det beror på vart du ska. Hör efter med landets ambassad eller resebyrån.

Kan vara lättare än man tror! Många personer som är känsliga mot mjölkprotein eller laktos upplever att det är lättare att leva mjölkfritt utomlands. Ju längre söderut eller österut man kommer desto vanligare är det att maten lagas i olja och är mjölkfri, eftersom den inhemska befolkningen själva får magbesvär av mjölkprodukter.

Allergikort

Allergikort

Allergikort

Översättningskort

När du reser utomlands är det tryggt att ha med sig ett översättningskort om sitt barns eller sin egen intolerans/allergi formulerat på just det landets språk. Det är bra att visa upp för restaurangpersonal.

Korten finns på fler än 40 språk
Det finns översättningskort för överkänsligheterna glutenintolerans, mjölkproteinallergi och/eller sojaproteinallergi. Du som är eller har barn som är laktosintolerant kan använda översättningskorten för mjölkproteinallergi.

Översättningskort - Svenska Celiakiförbundet
Du kan beställa plastade översättningskort från Svenska Celiakiförbundets hemsida: www.celiaki.se (under fliken "Beställ material") eller via telefon 08-730 0501.

Leveranstiden är ca två veckor. Är du medlem kan du logga in på medlemssidan och skriva ut översättningskort gratis.

Översättningskort - Astma och Allergiförbundet
Är du medlem i Astma och Allergiförbundet kan du skriva ut ett allergikort gratis på deras hemsida. www.astmaoallergiforbundet.se

GRATIS!
www.allergyfreepassport.com behöver du inte vara medlem för att få skriva ut en översatt text gratis. Texterna finns enbart på franska, tyska, italienska, spanska och ryska.

www.killerpeanut.com erbjuder de också gratis översättningar för alla med matallergier. Du får ett nödkort för restaurangpersonal, doktorer och flygpersonal.


Senast uppdaterad 2017-03-08
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se