Egen leklera
Annons

Billig och rolig leklera till barnen

Det finns massor av enkelt pyssel man kan hitta på med saker du antagligen redan har hemma i skafferier. Både leklera, trolldeg, pappersklister och egna såpbubblor.

Leklera som liknar PLAY-DOO

4 dl vetemjöl
2 dl salt
3 msk alun (finns på Apoteket) eller citronsyra, det går lika bra att använda
2 – 3 msk matolja
4 dl kokt vatten
karamellfärg om ni vill

Gör så här: Blanda mjöl, salt och alun. Häll i det varma vattnet (häll lite i taget tills degen blir lagom mjuk). Arbeta degen smidig. Tillsätt matoljan och arbeta in den. Vill du färgsätta leran arbetar du in några droppar allra sist.

Denna lera är många barn vana vid från förskolan. Den kan återanvändas om och om igen. Spara leran i en plastpåse.

Tips: gör figurer med pepparkaksformar.

Vanlig trolldeg

4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 – 3 msk matolja (kan uteslutas)
2 dl kokt vatten
karamellfärg om du vill

Blanda på samma sätt som lekleran. Denna lera innehåller inte alun och är därför svår att spara. Kasta leran när leken är slut.

Vykort man aldrig vill slänga

Har du trevliga bilder från semestern i din dator? Skriv ut några bilder av ditt barn, kompisar, pappa, mamma, syskon, mormor, husdjur och andra människor ditt barn känner. Klipp ut/frilägg figurerna och låt ditt barn göra ett skojigt collage på en bit stadigt papper i vykortsstorlek. Skriv något snällt, sätt på ett frimärke och skicka iväg barnets collage som inbjudan/vykort/grattis till vänner och släktingar!

Pappersklister för små barn

Rör ut potatismjöl i vatten – så var klistret färdigt! Skönt med ett ”klister” som är helt ofarligt. Det gör inget om det här ”klistret” hamnar i munnen och på kläder.

Egna såpbubblor

1 dl YES diskmedel
5 dl vatten
1 dl glycerin (alternativt en skvätt bakpulver)


Ha det så kul!


Av: · · Senast uppdaterad 2019-12-07
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se