Dinosaurie-tårta
Annons

Dinosaurie-tårta


Bild på tårtan


Ritning (Klicka för större bild)
Det här är min bästa barnkalas-tårta som jag har gjort flera gånger, och den har varit lika populär varje gång. Den är mycket enkel att göra, fast att det ser "pillrigt" ut.

Receptet är inskickat av: Marita Olsson, mamma till tre pojkar i åldern 3-14 år. TACK MARITA!

Ingredienser:
En rund tårtbotten (ex färdigköpt)
Vaniljkräm, sylt eller chokladkräm
Grädde
Godis eller marsipan
Tårtglasyr

Gör så här:
Använd en rund tårtbotten som grund, och fyll med vaniljkräm eller något annat gott, som till exempel sylt eller chokladkräm mellan botnarna.

Skär sedan försiktigt ut bitarna enligt mallen till höger på ritningen (klicka på bilden så förstoras mallen) och lägg bitarna som bilden visar. Använd en bricka eller ett stort fat. Det är inte millimeternoga eftersom den sedan ska garneras med grädde (helst färgad sådan såklart).

Garnera tårtan med "Nonstop", andra smågodisar eller marsipan, samt tårtglasyr. Enklast är nog nonstop.


Av: · · Senast uppdaterad 2020-01-12
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se