Tågluffa i Sverige
Annons

Tågsemester i Sverige - betala bara 5 kronor per barn!

SJ har ett bra erbjudande för banfamiljer. Du som reser med vuxen- eller pensionärsbiljett i 2 klass kan ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år och bara betala 5 kronor per barn. Är ni två vuxna kan ni alltså ta med er fyra barn för bara 20 kronor! Tågsemester är dessutom ett klimatsmart val. SJ använder miljömärkt el, vilket betyder att den enbart ska komma från vind- och vattenkraft.

Tågsemester i Sverige


En fördel för barn är att man på en tågresa kan röra på sig. Många tåg har restaurangvagn, en del har lekhörnor.

Två barn per vuxen 

Ja, det är alltså två barn per vuxen som gäller. Reser du med fler barn, eller om barn reser ensamt, gäller ungdomspris. Tänk på att det gäller dagtåg och att barnets ålder ska kunna styrkas med legitimation vid behov.

Erbjudandet där barnbiljetten enbart kostar 5 kr gäller SJ InterCity och SJ Regional. På SJ Snabbtåg kostar barnbiljetten istället 15% av vuxenpriset och på SJ Nattåg 50% av vuxenpriset.
Läs mer om SJs familjeerbjudande »

Bekvämt med nattåg

För oss familjer är det smidigt att åka med nattåg. En vuxen kan ta med upp till två barn till och med 15 år till ett kraftigt reducerat pris på nattågen.

Barn under 9 år reser gratis om det delar säng med medföljande vuxen, eller med ett annat (betalande) barn.


SJ
Nackdelen med tåg är att det inte går ända fram till slutmålet, som en bil gör.

Såhär hittar du de billigaste biljetterna

SJ släpper vanligtvis sina biljetter fyra gånger per år. I samband med detta släpp är priserna som lägst och bokar man tidigt kan man fynda biljetter. Populära avgångar är ofta dyrare, exempelvis under rusningstrafik på fredagar och söndagar.

  • Sommarens biljetter släpps under mars
  • Höstens biljetter släpps under juni
  • Vinterns biljetter släpps under september/oktober
  • Vårens biljetter släpps under december

För att få exakt information om datum för SJs biljettsläpp tipsar dom om att gå med i SJ Prio, prenumerera på deras nyhetsbrev eller följa dom på Facebook. SJ.se (biljettsläpp) »

Tågluffa

Vi läste högt ur Harry  Potter. 
Tips:
välj en bok som hela familjen kan läsa med behållning. Barnen hade inget emot att vänta på tåg, vi hade ju Harry Potter!

 

Tågluffa i Europa

Det var en speciell känsla att åka oplanerat kors och tvärs i Europa.

Så tågluffar du i Europa med barn »
Om att ta biltåg ut i Europa »

Tågluffartips!

Ylva och Jonas från Alingsås var ute i 26 dagar med sina barn som då var 6 år och 8 år. Här får du familjens bästa tågluffartips!
Deras bästa tips »

Vet du att man får ta med cyklarna på tåget?

På sommaren kan man ibland ta med sig cykeln på tåget. Det är på vissa InterCity-och Regionaltåg som möjlighet att ta med cykel ombord ges. Kolla upp vad som gäller på den sträcka du är intresserad av.

En tankeställare

Visste du att under en resa mellan Stockholm och Göteborg släpper ett fullsatt X2000-tåg ut ungefär fyra hekto koldioxid. En enda bil släpper ut över 89 kilo på samma sträcka. Tar du flyget bidrar du till att släppa ut 6 ton koldioxid i atmosfären.

Av: · · Senast uppdaterad 2020-03-25
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se