Ha kul med studsmatta!
Annons

Förälder - studsmattan är bra motion för dig också!

Att hoppa studsmatta är kul och bra för kroppen. Du som förälder kan också motionera på studsmattan. Det finns en hel del roliga övningar man kan göra. Här kommer några tips från Svenska Gymnastikförbundet:

Studsmatta
Barn älskar att hoppa tillsammans! Två jämnstora barn kan få hoppa samtidigt, men ett litet barn ska inte hoppa med ett större. Det lilla kan flyga av och slå hårt i marken.

Några enkla övningar att börja med

 

  • RAKA HOPP. Börja med det enklaste, raka hopp upp och ner och lär dig att stanna på en enda studs.
  • GRUPPERING. Hoppa upp och dra upp knäna mot magen och håll händerna om knäna. Sträck ut och landa på fötterna.
  • GREK. Hoppa upp, sträck benen framåt/uppåt. Sträck armarna mot tårna (som i ’Fame’). Landa på fötter med benen ihop.
  • SITTSTUDS. Hoppa upp med raka ben och landa på rumpan med benen i 90 grader. Ta stöd med handflatorna när du landar för att inte falla bakåt. Upp igen: tryck ifrån med händerna, räta upp kroppen och landa på fötterna.
  • FYRFOTA - MAGE. Stå på alla fyra med vågrät överkropp. Gunga försiktigt och börja studsa. Sträck ut benen (kasta dig inte framåt!) och fall ned på mage. Håll armarna plant med händerna under hakan. Studsa upp på fyrfota igen.

(Källa: Svenska Gymnastikförbundet)

På akutmottagningen:
"Jaha, då har vi en studsmattefraktur igen..."


Läkarna känner igen skadorna, ofta är det barnens handleder som skadas och en sådan fraktur kan ibland bli ganska besvärlig. Det finns en studie som Läkartidningen publicerat, som visar att det är 2,2 gånger högre risk att barn skadar sig på en studsmatta än i trafiken. Det finns mycket du kan göra för att minska risken:


Så kan du minska risken för studsmatte-olyckor »


Hoppa och ha kul!



Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-23
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se