Kräftsoppa med sting
Annons

Kräftsoppa med sting

Kräftsoppa med sting

Ingredienser (4 portioner)
2 morötter
1 lök
1 msk Svenskt Smör
250 g kräftskal
2 msk mjöl
8 dl fiskbuljong
2 msk tomatpuré
3 dl Vispgrädde
1 knippe sockerärtor
2 dl skalade kräftstjärtar
svartpeppar och salt
4 msk Crème Fraiche
1 krm cayennepeppar
dillkvistar

Skala morötter och lök. Skär dem i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och fräs morot, lök och kräftskal, ca 5 minuter. Häll i mjölet och rör om. Späd med buljong, lite i sänder. Klicka i tomatpurén och låt puttra i 20 minuter. Sila buljongen och tillsätt grädden, låt småputtra ytterligare 10 minuter.

Smaka av soppan med svartpeppar och eventuellt salt. Strimla sockerärtorna och lägg i soppan tillsammans med kräftstjärtarna. Servera med en klick crème fraiche, cayennepeppar och dillkvistar.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se