Alla som har varit i Thailand känner till denna berömda och älskade soppa. En len och god soppa med smak av kokos, citrongräs, lime och så mycket "chili-sting" man önskar.
Ingredienser (4 portioner)
2 dl Vispgrädde
1 dl kokosflingor
1 msk smör
2 kycklingfiléer, i strimlor
1 liten chilifrukt, urkärnad och hackad (viktigt att du kärnar ur ordentligt om barn ska äta soppan. Frukten i sig är inte så stark, men kärnorna är heta!)
1 pressad vitlöksklyfta
ca 4 cm färsk ingefära, grovt skuren
10 klyftade champinjoner
1 liter hönsbuljong
1 kvist citrongräs eller skalet av 2 väl tvättade limefrukter
Koka upp grädden och kokosflingorna. Låt stå en stund för att dra och sila sedan av den. Smält smöret i en kastrull och fräs kyckling, chili, vitlök, ingefära och champinjoner utan att det tar färg. Häll på buljong och kokosgrädden. Lägg i citrongräs eller bitar av limeskal. Låt soppan koka på svag värme i 10-15 minuter.