Soppa a la Indienne
Annons

Soppa à la Indienne

Soppa a la Indienne

Ingredienser (4 portioner)

1/2 grillad kyckling
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g morötter
1 äpple
1 liten bit ingefära
1 msk curry
2 1/2 msk vetemjöl
8 dl hönsbuljong
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk paprikapulver
salt och peppar

Till garnering
vattenkrasse eller persilja

Finhacka gul lök och vitlök. Riv morötterna grovt. Riv äpple och ingefära (hasselnötsstorlek ). Fräs löken i smör i en stor kastrull. Rör ner morötter, äpple, ingefära och curry, fräs ytterligare några minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt soppan koka ca 10 minuter.

Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär ner den i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan, smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Koka någon minut så att kycklingköttet blir varmt. Garnera soppan med vattenkrasse eller persilja. Servera gärna bröd till.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-07
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se