Ungersk gulaschsoppa
Annons

Ungersk gulaschsoppa

Ungersk gulaschsoppa

Ingredienser (4-6 portioner)
2 stora gula lökar
2-3 msk smör
400 g grytbitar av nöt
3-4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk mejram
strimlat skal av 1/2 citron
3 msk vetemjöl
1 1/2 liter grönsaksbuljong
3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
3-4 potatisar
salt ev tabasco

Tillbehör
Gräddfil

Skär köttet i tärningar och bryn det i smör. Skala dela och skiva löken och låt fräsa med köttet. Pressa i vitlök och tillsätt paprikapulver, kummin, mejram och citronskal. Späd med 1/2 liter av buljongen. Rör om.

Strimla tomaterna (eller tillsätt burktomater) och låt det hela sjuda under lock 30-40 min. Skär paprikorna i strimlor och potatisen i skivor. Lägg dem i soppan. Späd med resterande buljong. Red av med mjöl och låt koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt och ev ett par stänk tabasco. Servera med en klick Gräddfil.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se