Kambodja
Annons

Kambodja

Kambodja är på stark frammarsch som turistmål. Här finns fortfarande oexploaterade stränder och många sevärdheter är riktigt vackra och spännande att besöka, som de många vattenfallen och tempelområdet Ankor What. Kambodja är en stor upplevelse på flera sätt, och många barnfamiljer i Sverige som besökt Kambodja älskar detta land. Men är man lite kinkig och bortskämd med bekvämligheter ska man nog välja något annat.

Kambodja
Kambodja har fina sandstränder!
Det är hit man längtar en kall måndagsmorgon i Sverige...

Vad kostar charter till Kambodja?

Du kan resa på egen hand eller resa charter. Charterresorna till Kambodja börjar med en rundresa i landet, och avslutas på en semesterort med sol och bad.

Prisexempel (2007):
En familj med två vuxna och två barn under 12 år. Resa i mars, ca 55 000 kr.

Vart reser man?

Sihanoukville
Staden är omringad av vattnet i den thailändska bukten. Stränderna har många små enkla restauranger där man kan få solstol, mat och dryck för en billig peng.

 

Det utgår en hel del arrangerade utflykter från Sihanoukville. Researrangörerna menar att man bör hålla sig till dem och inte ge sig ut på egen hand. Det kan finnas kvar landminor ute på landsbygden.

Säsong: Året runt
Flygtid: 12-14 timmar


Kambodja
Templet i Ankor What är berömt och exotiskt, väl värt ett besök.

Tänk på att...

  • Visum krävs. Det får man automatiskt på flygplatsen vid inresan.
  • De hotell som charterbolagen använder sig av har generellt bra standard, men tänk på att busstransfern till hotellet kan ta flera timmar.
  • Det rekommenderas att man kompletterar sin reseförsäkring när man åker till Kambodja, på grund av den bristande sjukvården.
  • Trots den i övrigt bristande infrastrukturen i landet finns faktiskt mobiltäckning i stort sett hela landet.

Kambodja
Det finns gott om vattenfall i Kambodja. Vill man se ett, och kanske duscha i ett, så kan man följa med på en arrangerad utflykt.
  • Ta med: Det kan vara svårt att få tag i solskyddsmedel och myggmedel, så ta med det hemifrån.
  • Ta med: Barnmat och blöjor är också knepigt att få tag i, och det kan vara svårt att ta sig fram med barnvagn.
  • Obs! Resebolagen råder barnfamiljer med bebisar att vänta några år med att resa till Kambodja, tills samhället kommit ifatt lite mer.
  • Ge er inte iväg på utflykter på egen hand, det kan finnas landminor på landsbygden. På turistorterna och arrangerade utflykter är det säkert.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-10-30
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se