Vigsel utomlands, vilka regler?
Annons

Allt du behöver veta inför en vigsel utomlands

Att gifta sig barfota på en strand i Västindien, eller att bli vigd på Manhattan i New York är drömmen för många. Men tänk på att det finns regler och bestämmelser man måste följa för att drömmen ska bli sann.


Många drömmer om barfotabröllop på en tropisk strand. Tänk vilka bröllopsfoton ni skulle kunna ta...
Enligt internationella bestämmelser ska en vigsel följa lagen i det land där den förrättas. Ska ni däremot viga er på en svensk ambassad utomlands, då gäller svensk lag.


Reseföretag specialiserade på bröllop

Det finns reseföretag som specialiserat sig på bröllop och vigsel. De har stor erfarenhet av bröllopsarrangemang och kan hjälpa till med alla formaliteter. De har också information om ortens behöriga vigselförrättare.

Blivande bröllopspar ska skaffa fram giltiga personbevis och/eller äktenskapscertifikat. Inte nog med det, ni ska lämna in dokumenten hos en godkänd översättningsbyrå (som står under kammarkollegiets kontroll) och få dem översatta till engelska. Var ute i god tid med detta.

Las Vegas Wedding
...och andra drömmer om ett bröllop i Las Vegas!  Läs mer »

Om någon av er har varit gift tidigare ska ett "Decree Absolute" också bifogas, för att bekräfta att man inte längre är gift. Fråga på Skattemyndigheten efter blanketter och regler kring detta.

Vigselbevis utfärdas lokalt

Ett vigselbevis utfärdas på plats i samband med vigseln. Detta ska ni ta med till lokala skattemyndigheten för registrering när ni kommer hem. Först då är vigseln giltig även i Sverige.

Förutom de ovan beskrivna svenska reglerna för utländsk vigsel, kan det finnas ytterligare regler i det land ni ska åka till. Kontakta din researrangör eller landets ambassad för att få veta just det landets regler.


Senast uppdaterad 2014-09-18
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se