Kanarieöarna
Annons

Kanarieöarna har länge varit ett favoritresemål för barnfamiljer, och charterresor hit är mycket populära. Här finns allt - härliga långgrunda sandstränder, blått hav och roliga familjenöjen.

Öarna bjuder på ett vårliknande klimat 12 månader om året. Naturen är lika storslagen som skiftande med månlandskap, djungelliknande skog, klippstränder, vulkaner och gyllene stränder.

Lägg till ett charmerande folk som är måna om sina traditioner och ett enkelt, välsmakande kök så har du det perfekta resmålet för hela familjen.

 » Välj område
Kanarieöarna

1. El Hierro
2. La Palma
3. La Gomera
4. Teneriffa
5. Gran Canaria
6. Fuerteventura
7. Lanzarote

 » Kort om de olika öarna

El Hierro är det enkelt att vara nära naturen, oavsett vilket sätt du väljer att uppleva den på. Till fots eller på cykel, hängande i skärm över ängarna, eller på alla fyra i de vulkaniska kanalerna.

Fuerteventura är "den lugna ön" med en mycket speciell natur. Som tex. det mytomspunna berget Montana Tindaya.

Gran Canaria finns någonting för alla; golf, god mat, folkfester, temaparker och fritidsaktiviteter för hela familjen.

La Gomera är ön med flest historiska platser och naturskatter som du sent kommer att glömma.

La Palma kallas också för La isla bonita - den vackra ön.

Lanzarote lockar lockar med sitt kristallklara vatten och många stränder. Gnistrande, vita stränder och stränder med mörk sand, stränder med lugna vatten eller med kraftiga vågor.

Den största av öarna är Teneriffa, en ö av skarpa kontraster. Ön erbjuder allt från djuphavsfiske, surfing och nattvandringar i monumentstäder till golfbanor, stjärn-observationer och skönhetssalonger.

Resa till Kanarieöarna
Kanarieöarna: Snabbfakta
Kanarieöarna består av sju öar, och de tillhör Spanien. Den största av öarna är Teneriffa och den som är mest populär bland semestrande barnfamiljer är Gran Canaria.
På Kanarieöarna betalar man med euro och det officiella språket är spanska.
TidKanarieöarna ligger en timme efter svensk tid.
Passet måste vara giltigt under hela vistelsetiden i landet.
Annons
Annons
Populära familjenöjen
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se