Safari camp intervju
Annons
Trebarnsfamiljen på safari:

"Vi trodde att det skulle vara som en vanlig camping"

Familjen Johansson har tre barn i skolåldern. Som många barn i den åldern har de sett TV-programmet Wild Kids och fascinerats av livet i Kolmårdens skogar. Vi träffade dem på Kolmårdens Safari Camp.

Safari camp med familjen
Familjen Johansson provade äventyret "Safari Camp" på Kolmården. Läs vad de tyckte!

Tält Safari Camp Kolmården

Tälten kommer från Krugerparken i Sydafrika och är alltså riktiga afrikanska safaritält. Men de har bara fyra tältsängar. Krångligt för alla barnfamiljer med tre barn.

Var kommer ni ifrån?
Vi bor i ett samhälle som heter Vänge, det ligger utanför Uppsala.

Vad tycker ni om Safari Camp?
När vi åkte hit hade vi en föreställning om att det skulle vara ungefär som en vanlig camping. Att man bodde i deras afrikanska safaritält men att man själv gick omkring och tittade på djuren. Så är det inte. Vi har två guider och ett program med aktiviteter som vi barnfamiljer gör tillsammans med guiderna. Det är jättebra.

Någon favoritupplevelse på Safari Camp?
Ja, bäst var promenaden bland djuren sent igår kväll. Vi fick följa med guiderna in till några av Kolmårdens djur, in bakom staketen alltså. Guiderna berättade om djuren och barnen fick svar på sina frågor. Vi fick också följa med till stallarna där zebror, gnuer och giraffer vilar på natten. Det är inte alla som kan skryta med att ha klappat zebra och giraff - med det kan vi!


struts

"Bredvid vår matplats fanns både strutsar och giraffer. De kom så nära att vi både kunde mata och klappa dem", berättar familjen.


 

Hur gamla tycker ni att barnen bör vara?
På kvällspromenaden bland djuren ska hela gruppen gå tyst och försiktigt, och barnen ska ha tålamod att lyssna på allt spännande guiderna har att berätta. Jag tycker att den perfekta åldern är ungefär 6-14 år.

Något som kan förbättras på Safari Camp?
Ja, det borde finnas boenden med tre sovtält sammankopplade så att det blir sex tältsängar. Då kan stora familjer med 3-4 barn sova tillsammans. Med tanke på att man sover i skogen med rytande lejon på avstånd är det förstås skönt om familjen kan få sova tryggt tillsammans i ett gemensamt tält.

Vad brukar ni göra på somrarna?
Vi fiskar i norska fjällen varje sommar, det gillar vi verkligen. Ibland åker vi en sväng till Gröna Lund, och så tycker vi om att komma iväg och bo på hotell. Det känns lyxigt med hotell. Men just i år har vi valt bort hotell och istället betalat flera tusen för att bo i enkla safaritält mitt ute i skogen, ha ha! Men det blev lyckat, riktigt trevligt faktiskt.

Hur fick familjen plats, med bara fyra tältsängar i tältet?

Det största tälten har fyra bäddar. Det finns alltså inga tält för barnfamiljer med tre barn. Man får lösa problemet genom att ta med en egen luftmadrass och bädda i mittpartiet (väskutrymmet) mellan de två sovtälten. Det lämnas ingen rabatt för den extra personen. Det blir alltså fullt pris trots att man tar med en egen luftmadrass och bor trängre än övriga gäster.



Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-24
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se