Hemester = vara hemma hela semestern
Annons
Del 1 av 2

Hemester = vara hemma hela semestern

De allra flesta barnfamiljer i Sverige stannar hemma på semestern. Men måste det betyda att man sitter hemma och har trist - nej, nej, nej! Vi har idéer om vad man kan hitta på hemma!

Hemester
Hemestertips: Plocka snäckor på stranden, tvätta, klistra fast på tomma tändsticksaskar och lacka. Det blir jättefint!

 

Prova "hemester" i sommar!

Att spendera sina lediga veckor hemma i sin vanliga bostad sparar pengar, och ni har fortfarande alla möjligheter att få en minnesvärd semester full av nya upplevelser!

 

Hemester betyder inte att ni ska sitta hemma och uggla, utan ge er ut och upptäck ert närområde!

Safari
Strutsfarm, älgar eller kaninerna i stadsparken? Ni har säkert ett spännande "safari" in på knuten!

Gör dagsutflykter till fina ställen, ut och cykla, bada i en sjö, slappa på stranden, vandra, titta på fåglar, gå på insektssafari i skogen, bjud in till ett skojigt gammeldags "kafferep" där gästerna tar med sig sin familjs hembakade favoritkaka! 

Det finns så mycket som är gratis som vi aldrig hinner med under resten av året. Sätt er ner tillsammans i familjen och spåna påom vad ni skulle vilja göra i sommar, ta sedan fram listan när solen skiner och börja beta av den!

 

Om det regnar...

Deppa inte för det, det finns fortfarande massor av roligt att hitta på. Passa på att besöka biblioteket och låna roliga böcker, baka en smarrig kaka tillsammans med barnen, gå på museum, spralla loss på ett inomhuslekland eller spontanträffa släkt och vänner och spela spel!

 


Riddarveckan i Hova
Gycklare, musikanter och skickliga jonglör finns överallt på en medeltida marknad.

 

Loppisar, marknader och festivaler

Håll utkik i lokaltidningen, loppisar och marknader brukar det finnas på sommaren. Gillar ni medeltidsfester? Kanske finns det i närheten av er: Titta på vår lista »

 

 

Sightseeing på hemmaplan

Har du besökt turistbyrån i din egen stad? Ofta finns det guldkorn ni inte ens visste om! Och ibland ordnas roliga aktiviteter. Gå dit och fråga vad som händer i sommar, och ta med dig broschyrer hem så att du kan planera.
 

 

 

Allemansrätten

Ni kan vistas fritt i skog och mark så länge ni inte stör eller skadar naturen. Packa en matsäck och ge er ut på äventyr i skogen, på fjället eller i skärgården. Kanske kan ni övernatta i tält - spännande för barnen!

 


Plocka jordgubbar
Att plocka jordgubbar tillsammans med familjen är mumsigt!

 

 

Plocka bär och grönsaker

Bönderna i Sverige har ofta bär och grönsaker till självplock. Där kan ni plocka billigt samtidigt som det blir en utflykt med familjen!

 

 

Äventyrssemester hemma!

Har du små barn, hus och tält? En natt i trädgården kan vara hur spännande och skojig som helst....

 

Större barn som gillar äventyr? Ni kan hyra en kanot i och paddla en tur? Eller prova dressin? Rida islandshästar? Fiska? Det finns massor av aktiviteter i närheten som ni inte ens tänkt på!

 

Picknick på en rolig lekplats!

Den gamla hederliga picknicken är inte att förringa. Sväng inom bageriet och köp färskt bröd, och lyxa till det med favoritpålägg (kanske något riktigt crazy som Nutella och sylt)! Sätt er vid en sjö, i en park, på stranden eller vid favoritlekplatsen och njuuuuut!

 

 

Fler bra hemestertips!

Sedan denna artikel först publicerades har vi fått in ännu fler bra hemestertips från barnfamiljer runt om i landet.

 

Läs del 2: Kreativa och billiga semestertips »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-21
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se