Semestertips med hund
Annons

Semestertips med hund

Självklart ska hela familjen åka med på semestern! Det är ju nu som man äntligen har tid att riktigt rå om varandra, både de två- och inte minst de fyrbenta medlemmarna. Här kommer lite tips från oss på Barnsemester.se!

Semestertips med hund

Bilsemester i Sverige

Bilsemester med hund är bekvämt, se bara till att vatten och ett par mål mat till hunden ligger lätt tillgängliga och att buren kan stå bra, utan att ventilationshålen täpps igen av annan packning.

Att träna hunden att trivas i sin bur innan man åker iväg är ett gott råd. Enligt lag får hundar inte hållas i bur annat än under tävlingar, jakt och transporter och det är viktigt att de kan slappna av och att de trivs.

Läs mer: Så här sitter hunden säkert i bilen »

Övernattning under resan

Hundar tycker i regel att det är skönt att ha hela familjen samlad på en liten yta, trångt och mysigt och koll på alla! Därför brukar det inte vara något problem, vare sig med tält, liten stuga, vandrarhem eller hotellrum.

Problemet ligger kanske snarare i att hitta ställen dit man är riktigt välkommen med hund, men det finns sådana också. Regel ett är att alltid uppge att ni har hund med er när ni bokar ert boende.

Semesterhus
Flertalet semesterhusuthyrare har bostäder som tillåter husdjur. Kika in hos exempelvis Interhome och Novasol och se vad som finns som passar er familj och hund.

Semestertips med hund
Att bo på campingplats med hund är inga problem, på en del ställen känner man sig verkligt välkommen. Hundbadplatser är inte ovanligt.

Camping
En del av campingplatserna i Sverige har faktiskt satsat extra på familjer med hund, dit känner man sig verkligen välkommen.

Eriksöre camping på Öland har till exempel en inhägnad rastgård, en agilitybana, hundbad och hunddusch!
Böda Sand camping, även den på Öland, har massor av stugor där hundar är tillåtna, inhägnad rastgård och två hundbad med kanonfin sandbotten!

Läs mer: Hundvänliga campingplatser i Sverige »

Vandrarhem
Att bo på vandrarhem är ett annat alternativ, tyvärr verkar det vara en trend att minska på tillgängligheten till rum för familjer som semesterar med hund. Vi har uppdaterat listan, men ring och kolla i alla fall.

Läs mer: Vandrarhem som välkomnar hundar »

Hotell
Självklart kan man bo på hotell med hund. Det känns allt lite snoffsigt att komma in med vovven i lobbyn, ta hissen och gå på heltäckningsmattorna i korridorerna till rummet!

Det är inte alla hotell som tar emot familjer med hund, men en del gör det med stil.
Best Western Hotell välkomnar hundar på majoriteten av sina hotell i Sverige. På en del av deras hotell används hela våningsplan för de med fyrfota resesällskap!

Läs mer: Hundvänlig hotellkedja »

Vad kan man göra när hunden är med?

Reser man med hund får man se lite andra platser än man hade gjort utan hund. Stadsparker, ytterområden, hundbadplatser, hundcaféer mm. Kolla upp vad som finns innan ni reser i väg, en välplanerad resa innebär att alla i familjen blir nöjda.

Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-05
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se