Medelhavets 5 bästa öar
Annons

Medelhavets 5 bästa öar

Klassikern Mallorca är enligt många Medelhavets bästa ö, tätt följt av Kreta och Rhodos.

Medelhavet
De stora öarna har alla spännande vattenland, perfekt för barnfamiljer!

Mallorca

Mallorcas popularitet ökar stadigt och här kan man förutom sol och bad också njuta av spännande utflykter, häftiga vattenland, härliga hotell och god mat.

Tips: Palma är en riktigt cool storstad. Vill ni ta det lite lugnare? Prova Menorca (precis bredvid Mallorca)!

Läs mer: Mallorca »


Kreta

Kreta är Greklands största ö och hamnar öfta högt upp på olika listor över populära resmål. Här finns precis som på Mallorca massor att göra även för dom som inte bara vill ligga på stranden.

Ön är stor och det finns mycket att upptäcka, från små byar till djupa raviner och häftiga vattenland.

Tips: Prova på att båtluffa till någon av de andra Grekiska öarna vid Kreta.


Rhodos

Rhodos är känd som en av Greklands mest solsäkra öar och lockar över en miljon besökare varje år.

Huvudorten Rhodos bjuder på ett stort utbud av restauranger och barer, men också på en stor medeltida stadskärna som finns med på Unescos världarvslista.

Rhodos är en av Greklands största öar och här kan du lätt välja mellan stad och landsbygd, egen strand eller smockfull playa.


Medelhavet
Fikapaus vid Medelhavet...



Sicilien

Bra förbindelser med lågprisflyg, spännande kultur, mysiga byar och underbar mat lockar allt fler till Sicilien. För de badsugna är de mest populära orterna Cefalù och Taormina.

Tips: Börjar det krypa i benen efter några dagar på stranden kan du alltid vandra upp till toppen av Etna (3326 möh) som är Europas högsta och mest aktiva vulkan.


Malta

Malta har kristallklart vatten, färgglada fiskebåtar och stadsliv i huvudstaden Valetta. Här är det främst klippstränder som gäller, och det klara vattnet passar perfekt för både snorkling och dykning med tuber.

 


 

 


 

 

 


Av: · · Senast uppdaterad 2014-10-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se