Barnsemester testar: Lalandia i Billund
Annons
Barnsemester testar:

Lalandia Billund

Lalandia är en semesteranläggning, eller "feriecenter" som de säger på danska. Det finns två stycken, ett i Rödby och ett i Billund. Barnfamiljer från hela Europa kommer hit på sin semester. Vi provade Lalandia Billund, det ligger mitt i Jylland granne med Legoland.

Lalandia Billund
Med på resan var Barnsemester reporter Jenny med sin man Alexander, Leo 3 år, Felix 1 år och barnens morföräldrar.

Lalandia Billund
Taket inne på Lalandia efterliknar en riktig himmel med rörliga moln.

Vi bor i nordvästra Skåne och valde därför att ta färjan via Helsingborg-Helsingör.

Man kan också välja att köra över Öresundsbron, eller ta färjan från Varberg eller Göteborg direkt till Jylland. Det är "lagom" långt. Kör man tidigt på morgonen är man framme vid lunchtid.

Oj, va stort!

Hela (nästan) Lalandia är inomhus, och byggnaden är enorm! Och de grönblå vattenrutschbanorna som sticker ut från ena sidan ser riktigt inbjudande ut. Vilken tur att vi tog med barnvakterna! ;)

Åker man med små barn är det en bra idé att ta med en kompisfamilj (eller mormor och morfar som vi gjorde) så att de vuxna som vill kan turas om att åka vattenrutschbana.

Lalandia Billund
När vi kom in på Monkey Tonkey Land var Monkey Tonkey Lands egen maskot ute och hälsade på.

Gillar dina barn flygplan?

Det gör våra. Så när det kom ett stort flygplan och landade precis "bakom" Lalandia blev dom helt saliga. Hade Leo fått bestämma hade vi spenderat halva dagen på parkeringen och bara tittat på plan som landade och lyfte...

Inne på Lalandia

När man kommer in på Lalandia är det som att komma in - utomhus. Det är som en liten ministad med hus, gågata och ett torg. Taket efterliknar en riktig himmel med rörliga moln. Hur häftigt som helst tyckte hela familjen.

Gågatan går runt i en cirkel, och längs vägen hittar man alla Lalandias aktiviteter uppradade. Här finns såklart också matställen ifall ni blir hungriga, eller bara lite sugna på något gott.

Lalandia Billund
På Monkey Tonkey ordnar dom roliga pyssel, och man kan göra sina egna karameller!

Lalandia Billund
Det finns massor av aktiviteter för hela familjen, bland annat bowling.

Lalandia Billund
Minigolfbanan på konstgräs var en hit i vår familj.

Lalandia Billund
Såhär såg vårt feriehus ut. Vill du se hur det ser ut inne? Klicka här »

Lalandia Billund Aquadome
Äventyrsbadet är nog det Lalandia är mest känt för och det är stort!


Lalandia Billund
Det finns ett par vattenrutschbanor att välja mellan. Dobbelttubevar en favorit hos många stora (och mellanstora) barn.


Lalandia Billund AquadomeI lekområdet för barnen var det full rulle!

Lalandia Billund Aquadome
Vågpoolen och Lazy river var två av favoriterna.


 

Monkey Tonkey Land

Vårt första stop inne på Lalandia var leklandet Monkey Tonkey Land. Här finns allt som finns på de flesta lekland hemma i Sverige: Rutschbanor, bollhav, klätterställningar och annat kul. Självklart fanns det också stora Legobitar.

Precis när vi kom in på Monkey Tonkey Land var dessutom Monkey Tonkey Lands egen maskot ute och hälsade på barnen. Vilken bra timing!

Minigolf, bowling och trampolinhopp

Det finns massor av aktiviteter för hela familjen. Våra barn var för små för bowling och trampolinhopp, men minigolfbanan med 12 hål på konstgräs var en favorit.

Andra aktiviteter man kan prova på är bland annat karamelltillverkning, bullbakning, ansiktsmålning och barndisco. Det är även lätt att fördriva tiden i arkadhallen Little Vegas.

För dom vuxna...

Vill man hålla igång på semestern har Lalandia både gym och sporthall där man bland annat kan spela tennis. Vill man istället bara relaxa kan man passa på att få en massage.

Lalandias äventyrsbad Aquadome

Äventyrsbadet är nog det Lalandia är mest känt för och det är stoooort. Med sina 10.000 kvm är det Skandinaviens största vattenpark och vattnet är alltid 28 °C och luften 30 °C.

Här finns något för alla i familjen, både bebisar, småbarn, mellanbarn och vilda tonåringar.

Vi vuxna tyckte att den stora vågpoolen och "Lazy rivern" var härligast. Det är något magiskt avslappnande med att bara flyta med strömmen på en badring...

Babypoolen var perfekt för vår minsting. Här var vattnet dessutom varmare än i de andra poolerna så vi behövde inte oroa oss för att han skulle bli kall. Treåringen tyckte också att babypoolen var rolig, men att leka ensam med pappa i området för "de stora barnen" var nog lite mer spännande.

Där fanns en stor ställning med vattenrutschbanor, vattenkanoner och annat spännande.

Det var också ganska kul att man kunde simma ut utomhus ett varv.

När vi föräldrar inte orkar med kan vi ta en paus i någon av solstolarna. Det finns även ett par utomhus för den som vill sola på riktigt. Men det gäller att vara tidigt ute, för de "paxas" med en gång.

Här parkerade familjens soldyrkande morfar sig, sedan såg vi inte honom mer inne på Lalandia på hela dagen!

Men vattenrutschbanorna då?

Självklart testade vi dom allihopa. Även dom små!

Den stora vattenrutachkanan som syns från utsidan heter Tornado, och är tydligen det första i sitt slag i Europa. Man sitter i en slags badring tillsammans och svischar in i tornadons center upp och ner för väggarna i hög hastighet. Det kittlar fint i magen!

I Octupus racers kan man tävla mot varandra (med huvudet först om man är modig). Makens surfshorts saktade ner honom (skyllde han på), så jag vann. Tjohoo!


I Singletube och Dobbeltube sitter man också i gummiringar, men dom är lite lugnare.

Vill du läsa mer? Lalandia har beskrivning och bilder av alla vattenrutschkanor på sin hemsida.

Lalandias semesterhus

Det finns ett helt gäng semesterhus att välja mellan i olika storlek och design. På Lalandias hemsida har dom utförliga beskrivningar av samtliga hus med tillhörande planritningar. Supersmidigt när du ska välja det hus som passar din familj bäst.

Vi valde ett "Design Plus 6". Det låter lyxigt men det är samma pris som "Classic" husen, bara annorlunda design. Det var precis som på bilderna från hemsidan, superfräscht, mysigt och perfekt planlösning för oss med tre skilda sovrum och toalett med både dusch och bubbelbad.

Vad kostar det att besöka Lalandia?

Det beror såklart på när man åker, hur länge man vill stanna och hur många man är. Kan man pricka in de rabatterade dagarna blir det billigare.

Lalandia har gjort det enkelt och överskådligt att pricka in när det är extraerbjudande, kika in på deras söksida så förstår du var jag menar.

Då ingår GRATIS Aquadome, Monky Tonky Land och slutrengöring. Miljöavgifter (vatten och el) tillkommer.

Äta kan man antingen göra inne på Lalandia, eller laga själv i semesterhuset. Supermarket finns inom gångavstånd. Bageri med nybakat bröd likaså (mums!).


Barnsemesters besökare ger Lalandia Billund bra betyg: (9/10)

Läs mer om Lalandia Billund »


Av: · · Senast uppdaterad 2019-06-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se