Flygplatser
Annons

Hur barnvänliga är flygplatser egentligen?

Barnsemesters medlem och flygvärdinna Alexandra reser kors och tvärs över världen. När hon blev mamma till sina tre små pojkar förstod hon hur värdefullt det är om flygplatsen man mellanlandar på har bekvämligheter för barnfamiljer. Lekrum, sittvagnar, vilrum osv. Här berättar Alexandra om barnvänligheten på några flygplatser som är vanliga för mellanlandningar.

På Kastrup i Köpenhamn finns bollhav i ett stort sjörövarskepp, nät att klättra i, tv-spel, prinsess-säng att vila i, legopysselbord med mera.

Kastrup/Köpenhamn

Jättefin lekavdelning längst ner i hallen. Bollhav i ett stort sjörövarskepp, nät att klättra i, tv-spel, prinsess-säng att vila i, legopysselbord, vilstolar med fotpall för trötta föräldrar m m.

Rent och fräscht. Bra restauranger och caféer. Trevlig shopping med leksaksaffärer och barnklädesaffärer.

Zurich

Måste vara en av världens bästa barnflygplatser! Här finns ett sk “nursery” på båda terminalerna. Den gamla terminalen har ett lite äldre sådant med allt som behövs för att byta, värma mat, underhålla små rastslösa barn en stund etc. Obemannat och lite slitet.

I den nya terminalen finns rena paradiset för barnfamiljer och barn i alla åldrar! Bemannat med personal, vilstol för de arma föräldrarna, leksaker och pyssel, matbord, sängar, barnvagn till låns – you name it! Verkligen väl värt ett besök. Köp en latte och ta med upp för några timmars parkering i en skön stol.

London Heathrow

Ett flertal toaletter i varje terminal är utrustade med skötbord. Det finns en avdelning i något som heter “flight connection centre” med klätterställningar och mjuka leksaker för de barn som behöver göra av med lite energi. I terminal 2 finns det lekbord med lite pyssel för lugnare aktiviteter.

London Gatwick

Här finns speciella amnings- och skötrum i transferhallen, vid ankomst samt efter passkontrollen. Vissa av toaletterna är dessutom utrustade med skötbord, faktiskt både på damernas och herrarnas! (otroligt begåvat). Både i norra och södra terminalen finns det en avdelning för lek och bus för barn mellan ca 2-6 år. Under de mest trafikerade sommarmånaderna finns det ibland extra underhållning i form av ansiktsmålning, jonglörer och allmänt pyssel som kan roa en bra stund. Det kan också vara bra att känna till att på Gatwick förser man barnfamiljer med bl a blöjor och målarböcker vid avsevärda förseningar. Det är bara att fråga!

Auckland

Här finns mycket underhållning för barnen! I den internationella terminalen finns det något som heter “Airspace Entertainment Centre”. Väl värt ett besök. I “lookout lounge” högst uppe i den internationella terminalen finns en mindre lekplats. Här finns också läshörna, tillgång till spel och datorer samt vilohörna. Aucklands flygplats har tre amnings- och skötrum utrustade med allt som behövs, inklusive barnsängar!

Brisbane

Här har nyligen gjorts en ansträngning för att tillgodose barnfamiljers behov vid långa flygplatsbesök. Bl a finns 3 väldigt fräscha rum med skötbord, flaskvärmare, och mikrougnar. Man kan också få låna barnvagn om man har checkat in sin egen.

Wien

Undvik om ni kan! Verkligen inget för barn här inte. Rökigt och murrigt. En liten leksaksaffär med bl a lite lego i är det enda som kan roa för en kort stund. Dyr restaurang med dåligt utbud. Finns dock ett McDonald´s i ankomsthallen (efter tullen) men utan lekmöjligheter. Några toaletter har skötbord, alltid något…


Munchen

Härligt fräsch flygplats med mycket trevlig personal! Det finns legohörnor som både fascinerar och håller barnen sysselsatta ett bra tag. Gratis kaffe eller te för föräldrarna på flera ställen. Skötrum finns på minst två ställen, vid de vanliga toaletterna.


Frankfurt

Långt att gå, här som på många andra flygplatser. Har man tid är det dock värt att ta sig till McDonald´s i terminal 2 som har bra lekmöjligheter. Bollhav och kanor där de kan ha kul länge. Skötbord finns på vissa toaletter, inte världens fräschaste dock.


Senast uppdaterad 2019-06-08
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se