Virkade kakor
Annons

Man behöver inte vara en fena på att virka...

Om barnen i familjen, eller du själv, funderar på att pyssla, så vill vi tipsa om klassikern virkning. Det behöver inte vara mössor och vantar. Just nu är det väldigt inne att virka småfigurer "Amigurumi" eller småkakor och andra virkade bakverk. Och det är lättare än man tror att tillverka dom!

Virkade bakverk
Gratis mönster till dessa härliga bakverk, och många fler, finns på bloggen Garnsligt »

Mina barn önskade sig "fika" till sitt leksakskök i julklapp. Det finns massor av plastmat att köpa i leksaksaffären, men jag tycker att hemmavirkade är charmigare. Och hur svårt kan det vara?

Virka muffins
Det finns massor av gratismönster på nätet. Detta muffinsmönster hittar du här »

Virka lussebullar och pepparkakor
Gratis mönster till både lussebulle och tärnljus hittar du på Erikas blogg

Jag började med att googla. Det finns massor av böcker att köpa, eller låna hem från biblioteket.


Det finns också massor av bloggar av olika virkfantaster som ger massor av inspiration. Vissa delar även med sig av sina egna mönster, helt gratis!

 

Lär dig virka

Är du sugen på att lära dig virka? Virkning är enkelt att lära sig och det finns många bra (och gratis) "virkskolor" med de grunder du behöver för att komma igång både på Google och YouTube.

Vad behöver jag?

  • Garn
  • Stoppning (vadd)
  • Virknål
  • Synål
  • Sax
  • Mönster

Vill du dekorera dina kreationer kan du behöva säkerhetsögon, nosar, pärlor och andra tillbehör, men det är inget måste.

Lycka till med virkandet!

// Jenny på redaktionen

Av: · · Senast uppdaterad 2019-11-10
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se