Pyssel: Kyckling och påskhare av en åtta
Annons

Kyckling och påskhare av en åtta

Taggar: Påskpyssel, toalettrulle.

Påskpyssla ihop söta kycklingar och påskharar av vanlig kartong eller toalettrullar.

Dessa coola kycklingar och påskharar ser ut som en åtta från sidan och är gjorda antingen av remsor av hobbyark (lite hårdare papper) eller toalettrullar.

Gör så här:
Klipp ut 2 st ca 3 x 25 cm långa remsor av hobbyark. Böj remsorna till två åttor så att huvudet blir ca 3 cm i diameter och kroppen ca 4 cm i diameter.

Har du inget hobbyark går det lika bra med toalettrullar. För att huvudet ska bli lite mindre än kroppen så klipp upp rullen och limma ihop den lite snävare, eller använd en häftapparat.

Limma eller tejpa fast i nacken. Klipp ut fötter och öron till haren och näbb och fötter till kycklingen. Limma fast delarna. Limma även ögonen och kycklingens stjärtfjäder på plats. Klipp ut en ca 2 x 5 cm lång remsa av vitt papper som blir harens svans. Vik remsan till en cirkel och limma fast den.

Harens ansikte: Klipp ut en cirkel på ca 1 cm i diameter av det rosa pappret samt ett par tänder av det vita. Klistra fast dem så att tänderna hamnar under nosens undersida.

Inskickat av: Malin i Gnosjö

Detta behövs:
- Hobbyark
- Lim
- Hobbyögon
- Fjädrar
- Vitt och rosa papper

1.

Påskpyssel kaniner och kycklingar av toalettrullar

Bildlänk

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se