Barnens val - legoland och lalandia i Billund
Annons
Reseberättelse:

Barnens val - legoland och lalandia i Billund

(Danmark, Billund, legoland och lalandia)

Viktor och Ludvig hörde talas om legoland på dagis, och blev väldigt sugna på att åka dit. Hela familjen bestämde att vi skulle börja spara pengar i en "elefant" till en resa till legoland, sagt och gjort. Under hela vintern har småslantar sparats i elefanten, barnen har hela tiden varit aktiva och lagt i pengar som dom fått av mormor och morfar, farmor och pengar som de fått av oss som belöning när de gjort bra saker. Samtidigt har vi föräldrar bidragit lite då och då. När det var dags att boka resan upptäckte vi att lalandia hade byggts , granne med legoland. Vi bokade en stuga på lalandia ( den minsta ). Vi bokade måndag -fredag 25/5 - 29/5, och fick då fyra nätter för priset av tre. 
 
25/5 ..äntligen dags för avresa. Bilen var fullpackad med kläder för alla sorters väder, kylbagar med mat, samt en förväntansfull familj. Vi åkte med Srena Danica från Göteborg - Fredrikshamn vilket var en upplevelse för sig då barnen aldrig hade åkt färga tidigare. Därefter var det dags för 30 mil i bil..ladda DVD erna och köra, ett matstopp på en stängd MC Donalds ... ledde till en svindyr snabbmatslunch intill motorvägen..sedan var det bara att köra igen. Väl framme på lalandia var klockan 17.00, men snabba som vi var hann vi med ett kort bad på aquadome som badet heter. Tyvär stängde badet redan 17.30 så det blev inte mycket till bad första kvällen, i stället provade vi leklandet monky tonky land vilket inte imponerade särskilt mycket men var ändå kul ett par timmar. Sedan blev det kväll i stugan och uppladdning för en ny dag full av äventyr...
 
26/5  Eftersom det var lite halvtråkigt väder bestämde vi att vi börjar med laladias aquadome, vilket var kanonkul för både barn och vuxna. Vi badade och lekte till hela familjen var helt slut...Vi tog det lilla tåget tillbaka till stugan, lagade lite lunch och laddade batterierna sedan blev det bad hela eftermiddagen också...ingen tröttnade, det fanns vattenrutchbaner för alla smaker, Ludvig fyra år ville helst vara i den stora "borgen" med flera vattenrutchkanor och en massa sprutande vatten, medans Viktor 6 år helst åkte i de uppblåsbara ringarna i de större banorna samt gillade att balansera över "krokodilvattnet" på näckrosbladen,vi vuxna hade också roligt i vattenrutchbanorna men gillade även den stora bubbelpoolen som man dessutom kunde simma ut i. Ett stort + var att det var varmt i vattnet till skillnad från flera andra badlanskapsom vi besökt.
På kvällen blev det lite lek i monky tonky landet, samt lite spel i "Las vegas".
 
27/5- I dag bestämde vi oss för att besöka Legoland,vilket visade sig vara helt rätt. Med barnsemesterkortet fick vi en gratis entre för ett av barnen. Det var inga köer för att komma in, ej heller till någon av attraktionerna. Barnen hade jättekul hela dagen och hann åka allt som de ville åtskilliga gånger. Legolandskapen var faschinerande både för barnen och vuxna. Efter en heldag på legoland blev det tacokväll i stugan och sedan en fotbollsmatch på stugområdets fina fotbolls och basket plan.
 
28/5 - sista dagen...barnen fick välja vad de ville göra ,valet stod mellan legoland och aquadome,  de enades om att aquadome var roligast så, så fick det bli vilket vi föräldrar också var mest sugna på... halva dagen blev det fullt ös i badområdet och efter lunch i stugan blev det monky tonky land och spel i "Las Vegas".
 
29/5- alla var nöjda med semestern och nu återstod bara hemresan...en härlig känsla var att få lämna stugan ostädad.... det ingick nämligen slutstäning, hur bra som helst!! I samband med attt vi checkade ut fick barnen köpa var sin legogrej i en av lalandias butiker,detta betalades delvis av de 200 ( danska ) kronor som man fick att utnyttja på lalandia då man uppvisade sitt barnsemesterkort!! Kanon! En supernöjd familj återvände till Trollhättan vid åttatiden på kvällen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se