Avkoppling i Karibien o fullt ös på Disney World, kan inte bli bättre!!
Annons
Reseberättelse:

Avkoppling i Karibien o fullt ös på Disney World, kan inte bli bättre!!

(USA, St Thomas, St John, Orlando, Disney World)

Halloweenmålade killar

Poolerna på båten

Basketkillar

I höstas, (27/10-9/11), gjorde jag, min sambo, vår gemensamma son Elliot 10 månader, mina två killar, William 11 år och Ludwig 7 år + mina fantastiska svärföräldrar, vår mest fantastiska familjeresa någonsin:-).
Resan hade jag noga planerat och det tror jag var nog tur för vi hann verkligen med allt vi ville under de 13 dagar vi hade på oss.
Vi flög från Gbg direkt till Orlando, eftersom det var där vi skulle avsluta vår resa.
Vi startade vår resa med en 7-dgr Kryssning i Karibien. Båten utgick från Port Canevral som liggen ca 1 timmes bilresa från Orlando. Vi valde att åka me Royal Caribbean, eftersom vi åkte me dem en gång tidigare o var mkt nöja!
Båten....eller vad ska man kalla det...det "flytande lyxhotellet", var återigen en fantastisk upplevelse både för oss vuxna o barnen.
Här finns verkligen allt, för alla. Basketplan, minigolfbana, spelhall, pooler, spa, gym, casino, teater, isbana, discotek, bibliotek, klättervägg o sist men inte minst flera restauranger men fantastisk mat:-)
I priset ingår ALL mat, vatten, juice och kaffe. Alkohol betalar man för. Till barnen köpte vi plastflaskor som de kunde fylla på med hur mkt läsk de ville o det kostade 4 dollar/dag.
Vår resa skulle gå från Orlando-Bahamas, St Thomas och St John. Tyvärr kom det in orkanvindar, (Hurricane season som brukar vara över i mitten på oktober), la väl in en sista växel vilket gjorde att vi hoppade över stoppet i Bahamas.
Efter 2 spännade dagar till havs väntade vi med spänning på att gå i land St Thomas där vi tog en liten minibuss till en av världens 10 bästa stränder. Killarna njöt av att bada i det tukosblå vattnet. Vi hade en underbar dag men i slutet på dagen så längtade faktiskt killarna tillbaka till båten o dess bekvämligheter.
 
Nästa morgon när vi precis ätit av den underbara frukostbuffén så kunde vi sikta St John. Detta var ett ställe som var som jag tänkt mig Karibien, stolar o bord i alla dess färgen. Även denna dag spenderade vi på stranden....badade, solade, åkte vattenscooter och njöt av atmosfären.
Efter 7 avkopplande dagar så hade vi nästan hunnit utforska hela båten...nästan.
 
Eftersom båten kom i land tidigt på morgonen så hade vi avsatt dagen till shopping. Nåt som både vi och våra killar gillar och man handlar billigt nu kan jag lova när dollarn står så lågt. Vi tog en taxi till ett stort Shopping Mal. Killarna var helt impade av alla märkesläder och skor som fanns att välja på.
 
Nu väntade vårt och framförallt killarnas riktiga äventyr och vi var alla superladdade.
I Orlando ligger hotellen tätt och det finns massor att välja på. Vi valde ett 3-stjärnigt lägenhetshotell. Med facit i hand skulle jag lagt ner mer tid på att kolla upp hotell o dess lägen i förhållande till disne World o dessutom kunde vi lätt ha stannat här i 7 nätter istället för 4.
Vi hade 3 heldagar på Disney World, sen var det dags att åka hem.
Efter att läst i "första klass reseguider om Florida" (som jag verkligen kan rekommendera) samt läst barnsemesters gudie om Disney World så valde vi ut tre områden, Magic Kingdom, Sea World och Universal studios med Island of Aventure.
 
Dag 1.
Vi började med det som är Disney Worlds ursprung, Magic Kingdom.
Vi kom in i en fantasivärld av Disneyfigurer. Mellankillen, Ludwig, var helt lyrisk. I "reseguiden" får man tips om hur man ska ta sig runt för att hinna med hela parken på en dag, helt suveränt!
Vi kunde inte åkt en bättre tid på året, vädret var underbart o köerna korta. Vi hann me allt vi ville o hade planerat i de 6 världarna.
Efter en heldag här var vi helt slut allihop och beställde hämtpizza till vår lägenhet innan vi alla stupade i säng me ett leende på läpparna...:-)
 
Dag 2.
Denna dag lämnade vi vår minsta kille hemma med farmor o farfar, för att vi skulle ha tid me de stora killarna.
Sea World är en fantastik park, där showerna är det man ska planera dagen efter. Här finns också en del attraktioner som är man bara MÅSTE pröva. Bla Kraken, en av världens bästa berg-och-dalbanor. Wow säger jag bara. William, vår största kille, var först skeptisk till att åka den men efter ett åk så var han såld!!
Vi avslutade dagen här med att se den stora showen men parkens kännetecken "Shamu" en enorm späckhuggare som visade upp fantstiska konster. Ett tips här är att placera sig högt på läktare eftersom de som satt längre fram så ut precis som de duschat när showen var slut:-0.
 
Dag 3.
Vi hade bestämt oss för att ta det bästa sist. Island of Adventure och Universal Studios. Dessa två parker är sammanknutna o man kan välja att bara ta ena eller båda. Om det hade varit högsäsong så hade vi inte hunnit me båda på en dag men nu blev det perfekt. (Tydligen är det inte ovanligt att få stå upp till en timme i kö. Vi stod som mest 10 minuter).
Island of Adventure var en värld där den ena hissnade attraktionen avlöste den andra. Här trivdes William som fisken i vattnet. Vi vuxna blev faktiskt oxå som barn på nytt här, vi sprang av upphetsning till nästa attraktion. En av favoriterna var "The Incredible Hulk". Även för Ludwig, som är mer försiktig, fanns det en massa kul att göra och framförallt att titta på.  
Universal Studios nådde vi vid lunchtid. Detta är ett nöjesfält som framförallt förknippas med filmer och filmimspelningar. Här kan man pröva hur det är att va me om en jordbävning, o tornado. De finns även flera 4-d filmer som är helt fantastiska. Ett måste är "hajen". Man åker en stillsam båtur när en enorm haj plötsligt anfaller båten.
 
Som ni förstår så har jag bara sniffat på ytan av allt vi gjorde o det finns mkt mer att berätta men Jag kan sammanfatta vår resa med att den hade allt som en bra resa ska ha, avkoppling, sol, bad, äventyr, upplevelser o framförallt så har vi umgåtts och skrattat mkt ihop, underbart!!
Vi har bestämt att, Om vi har möjlighet, så kommer vi göra om denna resa om några år.
 
Ressugen igen/V
 
 
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se