Europa runt med husvagn o barn
Annons
Reseberättelse:

Europa runt med husvagn o barn

(Tyskland, Frankrike, Österrike, Tjeckien, Euro Disney)

I somras åkte vi i nästan tre veckor runt Europa med husvagn och två sjuåriga tjejer.
 
Med dvd i bilen, och husvagnen laddad med leksaker och ritprylar, gick de långa resorna bra.
 
Vårt första mål var Paris stad och Eurodisney. Vi bodde på en kanoncamping utanför Paris (Caravanning des 4 vents). Kan rekommenderas!
 
Vi hade en heldag i Paris (då hann vi Eiffeltornet och Triumfbågen) och en heldag på Eurodisney. Det var perfekt.

Vår resa gick vidare norr om Schweiz till Bodensjön. Där var det svårt att få husvagnsplats. Slutade med en reservcamping i Bregenz. Dock blev det jättetrevligt för vi träffade tre andra svenska familjer vars barn törstade efter svenska lekkompisar!!

Vi hade planerat en solig vecka i Österrike med bergsvandring och fick tre dagar i ösregn. Zell am See är säkert jättefint och utsikten från Grossglockner och Örnnästet med (när det är klart och solen skiner). Vi tröttnade och reste norrut genom Tjeckien. Där var inga höjdarvägar
och man kände sig lite osäker "vid sidan om vägen" när man körde små vägar. Fortfarande regn!

Vi tröttnade på regnet och körde sen halva natten tills vi kom norr om Berlin där himlen sprack upp. Dagen efter var det sol igen och vi stannade några nätter på en camping utanför Greifswald. Stränderna vid Usedom kan rekommenderas.

Ska ni stanna på Rügen bör ni boka. Vi fick ingen plats där trots ett större antal påringningar.
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se