Lyckad dag på knuthenborg safari
Annons
Reseberättelse:

Lyckad dag på knuthenborg safari

(Danmark, Maribo, Knuthenborg safari)

Zebran går förbi precis framför vår bil

Här matar barnen aporna som hoppade upp på tåget

Fina giraffer

Här kämpar de att ta sig fram på flotten

En solig dag i juli gav vi oss iväg till Knuthenborg safari. Två vuxna och två barn 3 & 6 år gamla. En mycket lyckad dag där man kör med sin egna bil in i olika områden med olika djur på respektive område. Allt är i vacker natur precis som safari brukar vara. Man kunde på vissa områden ta sig ut ur bilen och klappa djuren ex, getter och kom även dromedarerna/kamelerna väldigt nära. Vidare kunde man köra där man kom nära giraffer och zebror vi fick turen och se en zebra gå alldeles framför vår bil, superhäftigt tyckte barnen. Området in till vargarna och tigrarna var "farligast" och tog även lång tid innan man kunde körs in till dem, det var liksom kö, och vi väntade säkert i 45 min innan vi fick köra in till tigrarna, det kändes jobbigt och vänta så länge med barnen men vi försökte njuta av naturen. Dessutom såg vi knappast tigrarna så det var en besvikelse. Vidare fanns det ett tåg hos aporna som man kunde åka med, barnen älskade det och kul upplevelse för oss med då man fick mata aporna så det hoppade upp på tåget utifån,se bild.

Det var mycket fin natur och mycket att se, dagen räckte inte till. Sen fanns det en stor utomhuslekplats med allt möjligt till barn, hinderbanor, vattenlekplats, åkattrationer, klätterställningar m.m. det fanns mycket att se och när det var dags att gå hem ville barnen inte gå då dem inte hade sett allt och hade så kul så vi åker gärna dit igen! Mycket lyckat förutom att det var synd att inte se tigrar på nära håll vilket vi sett framot.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se