High Chaparral Juli 2017
Annons
Reseberättelse:

High Chaparral Juli 2017

(Sverige, Kulltorp, High Chaparral)

Rosa revolver, rosa hatt och rött hölster!

Pang pang, Lucky luke!

Go ahead, make my day.

En solig och varm dag i Juli besökte vi High Chaparral för 1:a gången.

Det första vi behövde göra för att känna oss hemma bland alla western cowboys, för att inte riskera att bli rånade utan att ha något försvar, var att köpa knallpulver pistoler och hatt. (redan inne på campingen så sprang varenda barn med hatt och pistol så vi var väl förbereda på att detta skulle inköpas omgående).

Miljön var väldigt bra uppbyggd med vilda-västern affärer, salonger, cancan flickor, lucky luke, tåg som åker och många skådespelare. Det finns även en liten by där barnen kan leka fritt och springa runt i massa hus och skjuta med sina knallpistoler.

På High Chaparral kan man se shower utav riktiga ursprungs-indianer och lära sig mer om deras traditioner, Lucky Luke och dansa linedance med mamma Bolton. Showerna ingår i priset och i efterhand ångrar man lite att man inte plannerade in dessa showers tider bättre för det är inte så mycket annat där än bara affärer och restauranger.

Vi började med en tågresa genom parken med mycket händelser omkring av dom anställda skådespelarna som förgyller hela upplevelsen. Skådespelarna var aktiva och gjorde oss passagerare delaktiga i showen. **spoiler alert** vi stannar också ett litet stopp med tåget där vi blir "rånade". Det enda negativa var att tågresan kostar extra utöver själva inträdet. Pappa blev avundsjuk på skådespelarnas knallpulverpistoler som var av betydligt högre kaliber. Vi frågade senare personalen om dessa blankskotts-revolvrar gick att köpa men nej det fanns inte att köpa utan bara personalen fick ha och hade tillstånd att använda sådana.

Det finns massvis med restauranger i olika stilar utspritt över området. Vi valde buffé-restaurangen som var prisvärd. Det fanns även massvis med affärer där sovenirer och exklusiva westernkläder såldes. Pappa tyckte det var så mycket affärer att High Chaparral kändes som att man betalat inträde för att gå in i en galleria av affärer.

Det tar ungefär en heldag att gå runt i alla affärer och se vad som finns men vi missade ändå en del shower. Några utav oss badade i den extremt kalla ouppvärmda poolen. Så kallt att det nästan gjorde ont trots att det var en så varm och solig dag.

Vi hade 3 barn med i åldrarna 5,12 och 14. Den som tyckte mest om parken var vår dotter på 5 år som älskar hästar. Som tur var fanns det ponnys att rida på och större hästar att hälsa på. Showerna gynnar dom flesta. Linedancen funkade bra för 14 åringen så man kan sammanfatta det med att det finns något för alla men är man western intresserad och vill rollspela så trivs man nog superbra här.

Vi bodde även på campingen. Även där lektes det friskt med knallpulver revolvrar på lekplatsen som fanns att köpa i kiosken. Hade önskat att personalen gick och sa till folk att sluta väsnas / festa efter den bestämda tiden (klockan 22:00 eller 23:00 om vi inte minns fel) då det stod i reglerna att det skulle vara tyst. Vi fick knappt någon sömn i vårt lyhörda tält. Vi är inte vana campare och fick fel el-uttag (fanns två olika), synd att dom inte frågade oss vilken sort vi ville ha. Byta efter man slagit upp tältet är ju jobbigt. Inte så engagerad personal på campingen men rent och snyggt och allt vad man kan förvänta sig finna på en camping fanns. Stort plus för den egna lilla badstranden mitt i campingområdet.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se