Legoland första helgen i juni
Annons
Reseberättelse:

Legoland första helgen i juni

(Danmark, Billund, Legoland)

Kapten Lillebror rattar Minibåtarna

Piratbåtarna - perfekt för hela familjen!

Minilandet var fascinerande

Vi åkte till Legoland första helgen i juni. 2 vuxna och två söner på 1 år 9 mån resp. 5 år 9 mån. Vi begav oss av med färjan Göteborg – Fredrikshavn på fredag morgon runt kl 9 (missa inte rabatten man får på Stena Line med Barnsemesterkortet). Båtresan var en fullträff. Det fanns mycket att göra för båda barnen och de var fullt sysselsatta hela resan (ja, jo, föräldrarna också förstås…). Vi hann inte ens upp på däck som vi hade tänkt! Vi hade förbokat frukostbuffé i restaurangen, men då första sittningen var fullsatt hamnade vi på andra. Men det fungerade jättebra, kl 10.30 blev detta till någon form av tidig lunch och när vi anlände strax efter kl 12 var det bara att köra vidare söderut direkt.

Vi valde att bo i Horsens, ca 40 min från Legoland. Scandic Bygholm Park tyckte vi var toppen och vi hade ett familjerum i markplan. Parken runt hotellet i herrgårdsstil är fantastisk och har en fin och rolig lekpark. Maten i restaurangen var jättebra. Horsens har fina stränder, så vi hann med ett dopp innan middagen. Med ICA-kortet fick vi 20% rabatt på hotellet.

Efter frukost bar det av mot Legoland, taggade till tänderna. Vi var där i god tid innan parken öppnar, vilket visade sig vara en bra idé. Vi var inte direkt ensamma… Men det gick smidigt att parkera och vi stod bara en kort tid i kö vid ingången.

Väl inne i parken följde vi andra resenärers råd och gick direkt till attraktioner lite längre bak i parken. Startade i Ninjagolandet. Superkul och häftigt tyckte storebror (lillebror tog en tupplur).

Denna lördag var det ca 30 grader varmt och vindstilla. Vi upptäckte snabbt att Legoland inte erbjuder mycket skugga. Bra att tänka på om man har med sig bebis eller små barn. I värmen går det också åt mycket dricka. Vi tyckte att vi hade laddat upp bra, men liter efter liter gick åt och till sist fick vi handla mer. Vi var förberedda på att det är dyrt på alla nöjesparker, och den danska kronan var inte direkt till vår favör. Men kände ändå att jo, betala för mat är OK, att dricka upp pengarna var inte lika roligt. Jaja, inte mycket att göra (det ska tydligen ligga en bra matbutik i anslutning till Legoland, kan vara bra att besöka den innan!).

Lillebror gillade Duplolandet med sitt tåg och lilla pariserhjul. Dock var det på tok för varmt på själva lekplatsen. Svarat gummimattor och rutschkanor i metall blev helt enkelt för varma.

Äventyret fortsatte till övriga ”världar”. Vissa saker upptäckte vi tillsammans, ibland delade vi upp oss så att storebror fick åka det han ville och lillebror inte ha tråkigt under tiden.

Mysigt att göra tillsammans: Monorail, Piratbåtarna (väldigt spännande!), Legotåget och Safari. Lillebrors absoluta favoriter var Piratbåtarna, Minibåtarna och Safaribilarna. Storebror åkte i princip allt, men så är han också ganska tuff. En liten varning för Polar X-plorer: Även om man är tillräckligt lång för att få åka, så är det många G-krafter och km/h inblandade i denna attraktion och det fria fallet är just ett fritt fall…. Tur att det var pappa och inte jag (mamma) som åkte med!         

Efter en sen hamburgerlunch av mycket bra kvalité så strosade vi runt i Minilandet, där allt är byggt i miniatyr. Framför allt lillebror var väldigt fascinerad, och där hade vi kunnat lägga mer tid.

På slutet blev det aningen stressigt faktiskt. Vi hade ju fått lägga in ganska många pauser och fikor under dagen för att det var så varmt (att ta med mellis och lite fika är att rekommendera). Observera att även om parken stänger kl 20, så stänger alla attraktioner kl 18. Vi hann faktiskt inte riktigt med allt, men det var ingen som var besviken på det.

Många som besökt Legoland säger att en dag inte räcker. Vi förstår vad de menar, man hinner kanske inte precis allt – samtidigt tror vi inte att vi hade orkat en dag till i värmen.

Efter ytterligare en natt i Horsens begav vi oss sedan mot Grenå för färjan till Varberg (det är ca 1h och 15 min kortare restid till Grenå än till Fredrikshavn). Vi hade hört mkt om hur tråkig denna färja är och den är ju kanske inget flytande tivoli precis – men vi kunde både äta glass på soldäck och leka i lekrummet, så vi tyckte att även den båtresan var toppen. Och väl i hamn hade vi bara 30 min hem.

Allt som allt en superlyckad helg! Kan verkligen rekommendera alla att åka till Legoland. En sammanfattning av våra tips:

Färjan Göteborg – Fredrikshavn är toppen och frukostbuffén (mer som brunch) är prisvärd Bo utanför Billund, betydligt billigare Ta med mat eller fika eller i alla fall dricka, så känns det lite roligare Planera besöket på Legoland lite innan. Kolla på parkkartan, fundera på vad ni tror att just era barn uppskattar mest – och ta det först, så att ni säkert hinner utan stress. Minilandet är inte att underskatta, det är fascinerande för både små och stora Om man åker hem från Grenå finns det jättefina stränder nära färjan

Ha en bra sommar!

 


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se