Testfamilj på Åbergs museum
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Åbergs museum

(Sverige, Bålsta, Åbergs museum)

Titt på museumet

Hängbron var poppis

En titt ut från trädkojan

Vi fick äran att vara testfamlj på Åbergs museum och en solig dag kom vi iväg, två föräldrar, en treåring och en ettåring. Resan gick väldigt smidigt och med gps var det inga problem att hitta fram.
Museumet är uppdelat i tre avdelaningar, restaurang, museum och Djungelkojan. Strategiskt började vi med museidelen där vi kunde se leksaer och seriefigurer i alla dess former. En riktig nostalgitripp för oss vuxna! Treåringen blev lite less, hon kände inte igen många av figurerna och fattade inte alls vad tjusningen var med dom. Min sambo fastnade länge i "Stig Hemer-delen" och kände på golfmaskinen från Den ofrivillige golfaren. Ettåringen satt som ett ljus i vagnen, som det fanns gått om plats att köra runt med, hela tiden och var mest faschinerad över lamporna i taket...
När tålamodet tröt ordentligt hos vår stora gick vi över till Djungelkojan. Ett ganska litet rum men oj så platseffektivt! Tre våningar upp bland träden hittade vi små träkojor, en hängbro, en bananrutschkana och ett garage med en massa spännande prylar. Treåringen lekte ordentligt där uppe och när jag väl fick ner henne hittade vi lillebror (tillsammans med pappa) på en mjuk matta i en liten tv-hörna där han hade fullt upp med att upptäcka alla gosedjur som fanns där. Efter ett tag blev det lite för stimmigt för vår smak och vi rörde oss ut på gården där vi sett att det fanns en lekplats. En alldeles fantastiskt mysig lekplats visade det sig. Buskarna hade planterats så som bildade en liten labyrint med små tunnlar och vinklar, det fanns en vattenpump där barnen kunde följa vattnet i en ränna, en liten klätterställning som treåringen får upp i och en gungställning som roade ettåringen. Efter ett par timmar i ch utanför museumet kände vi oss redo att åka. Vi bestämde oss för att ta en tur ut till Skokloster Slott för en fika och för att titta på omgivningen. Cafeet Sjövillan hade underbart gott fika till otroliga priser, ett bonustips från mig!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se