Mysig dag på Bisonfarmen i Gate
Annons
Reseberättelse:

Mysig dag på Bisonfarmen i Gate

(Sverige, Hjo, Bisonfarmen i Gate)

Bison och kalvar.

Hungrig

Indiantält

Vi åkte att besöka Bisonfarmen i Gate en väldigt varm juli dag. Värmen till trots så blev det verklig närkontakt med de gigantiska bison-djuren. Åkandes på ett traktorsläp (modell väldigt bekvämt, skuggigt och behagligt) efter en traktor in i ett jätte-hägn.

 

Väldigt uppskattat av vår två-åring och till synes också av andra barn i åldrar 3-14 år som var med under turen. På gården träffade vi också på grisar, ponnys och ett par hönor.

 

Efter turen så åt vi gott (bison-mackor) i ett mysigt café/restaurang. Det fanns också butik med försäljning av bison-kött, nallar och lite annat.




På gården fanns också husbils-ställplats med vacker utsikt över vättern och tillgång till toalett, tvättställ och el.

 

Man kunde hyra fyrhjulingar per timme eller dag. Man kunde också hyra in sig att övernatta i stora indian-tält.

Jag saknade lite övriga aktiviteter för två-åringen, t.ex. en lekställning, ett lek-indian-tält eller en full-skalig bison-staty för provsittning och fotografering.

Som en dagsutflykt var det en mysig upplevelse och spännande och häftigt för två-åringen. Jag tror att hade haft än mer behållning om man skulle stannat i nåt dygn eller två, boendes i indian-tält och med tillgång till en fyrhjuling för att utforska omgivningarna.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se