Ett äventyr för både stora och små
Annons
Reseberättelse:

Ett äventyr för både stora och små

(Danmark, Haslev, Camp Adventure)

Vi hade äran att vara testfamilj på Camp Adventure och besökte denna höghöjdsbana i början av augusti med våra 10-åriga tvillingpojkar och vår 12-åriga dotter. Vi körde dit från Malmö på cirka en timme och trots att det fortfarande var semestertider var det inga köer eller problem att komma in.

Vi hade besökt Tree Walking utanför Löddeköpinge tidigare och var förberedda på något liknande. På många sätt påminde det om Tree walking men samtidigt var det  annorlunda. Framför allt själva tekniken med säkerhetslinorna var ny för oss men en väldigt tålmodig instruktör visade hur man skulle göra och till slut hade till och med vi fått rätt på det. Efter en övningsrunda på låg höjd bar det iväg upp i trädtopparna.

Det fanns väldigt många slingor att välja bland och som tur var kunde man se på en informationstavla hur långa och, framför allt, hur höga banorna var. Efter en första runda (med en maxhöjd på cirka 7 meter) var vi helt slut och fick ta en lunchpaus. Menyn var inte enorm men det fanns något för alla. Den varma paninin var väldigt god!

Efter lunch begav vi oss upp på en betydligt högre slinga där maxhöjden låg på 20 meter (!) Redan efter några minuter var vi alla skakiga i benen. Vi tog oss igenom halva banan innan vi var överens om att det räckte för vår del. Tack och lov fanns det möjligheter att klättra ner på flera ställen utmed banan.

Man får komma ihåg att varje slinga tar ganska lång tid. I synnerhet om man är flera gäng som kör på samma slinga. Reglerna är tydliga och man gör bäst i att följa dem - både för sin egen och andras säkerhet. När vi besökte Camp Adventure var det inte särskilt mycket folk så vi hade inga problem med väntetid, tack och lov. Den sista slingan vi gav oss på hade en maxhöjd på 15 meter men å andra sidan var vissa av hindren väldigt krävande och till slut fick vi avbryta på grund av tidsbrist efter ca halva slingan. Vi var ändå ganska slut så det kändes helt okej att komma ner på trygg mark igen.

Området som Camp Adventure ligger i är en mycket vacker skog. Det är ett otroligt stort, utsträckt område med bäckar och sjöar där man åker zipline över. Upplevelsen är helt magisk och allt är väldigt fint ordnat på alla vis.

Det är en häftig upplevelse att göra med sina barn där både stora som små utmanas på olika sätt. Mycket roligt och vi kommer definitivt att vilja göra det igen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se