Junibacken
Annons
Reseberättelse:

Junibacken

(Sverige, Stockholm , Junibacken )

Vi åkte till Junibacken en lördag med vår 2 åriga dotter. Hon fastnade redan utanför dörrarna i de där "stick in huvudet och ta en bild"- tavlorna... Man fick inte ta med sig vagnen in men inne kunde man smidigt nog låsa in jackor och väskor utan en extra kostnad. Vi började på sagotorget där dottern knappt visste vad hon skulle börja med, hon var i extas. I ett ganska litet rum hade de fått in små lekstationer ifrån olika svenska böcker - Albins Åberg, Lasse Maja, Pettson och Findus, draken från "prinsessan"-sagorna, Karlsson på taket, Mulle meck, Mamma Mu och små brokiga. Allra roligast var cafét från Lasse Maja och en hög rutschkana som man fick klättra i en apa för att kunna åka. Efter det var det dags för att åka sagoresan, en tågresa genom flera av Astrids böcker. Det var extremt välgjort och även vi vuxna uppskattade det mycket. Medan man åker är det Astrid själv som berättar om sagorna. Det fanns möjlighet att lyssna på berättelserna på flera olika språk. Resan tog ungefär kvart och dottern satt som ett ljus. Vi valde att äta på restaurangen som hade cirkustema. Restaurangen i sig var mysig, men maten var tråkig och ganska dyr i förhållande vad man fick. Efter maten såg vi Pippi teatern i villa villerkulla, en trappa upp. Tre fantastiska barn spelade, dansade och sjöng som Pippi, Tommy och Annika. Det var rätt trångt, så ett tips är att ta plats tidigt. Efter uppvisningen fick man leka i villa villerkulla och rida på käpphästar. En trappa ner igen hamnade vi hos Barbro Lindgren. Det var trångt och mycket folk så vi fick tyvärr gå igenom det hela väldigt fort. Vi kunde inte heller se loranga uppvisningen då det helt enkelt inte fanns plats. Presentshoppen var stor och ljus, fanns något för alla. Även ute fanns det lite lekstationer med "flygplan" och annat. Dottern somnade överlycklig efter 2 minuter i vagnen när vi kom ut. Ett mycket trevligt och uppskattat besök, men nästa gång kommer vi en vardag för att slippa de stora folkmassorna.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se