Testfamilj på Liserberg, sensommaren 2018
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Liserberg, sensommaren 2018

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Valkyria

Fina detaljer i kön till Valkyria

Hanghai när det börjar mörkna

Vi hade förmånen att bli utvalda som testfamiljer för ett testuppdrag på Liseberg. Egentligen hade vi tänkt att åka i början på sommarlovet, men barnen ville gärna vänta till Valkyria hade kommit igång. Så, så fick det bli.

Fredag den 24/8 blev det bestämt att vi skulle åka efter barnen slutat skolan. Regnet öste ner och vi tappade nästan hoppet om att komma iväg. Men efter ett samtal till Liseberg där vi fick besked att regnet dragit förbi, så tog vi ändå den risken och åkte upp. :)

Kl. 17.30 var innanför portarna och kunde börja vår kväll på Liseberg. Barnen ville starta med Balder vilket vi då gjorde. Och till vår förtjusning var det ingen kö! Bara att gå rätt in och sätta sig i tåget. Precis när tåget rullade ut från "perrongen" började regnet ösa ner, så det blev en rafflande start på besöket, med regnet som piskade mot våra ansikten under åkturen. Men kul var det ändå. :)

Vi bestämde oss för att ta lite kvällsmat direkt efter och vänta på att regnet skulle dra förbi. Så det blev en kebabrulle på Mattorget inne på Liseberg. Kanske inte den bästa rullen vi ätit men inte heller den sämsta. Lagom till vi ätit upp sprack solen igenom de tunga molnen som varit och vi kunde fortsätta åka. Balder flera flera gånger, Lisebergbanan, Jukebox, Kållerado, Flumride, Hanghai m.fl. och självklart Valkyria.

När det väl kom till kritan blev det bara jag (mamman) och dottern (11 år) som vågade åka. Så vi ställde oss i kön.. (Den enda kö vi behövde stå i denna kväll) 30 min. När vi närmade oss sista trappan upp var vi nog lika nervösa båda två, men sen var det dags. I mitten i mittenraden hamnade vi. Spände fast oss, sen var det ingen återvändo.. Men vilken åktur det blev! Hur go berg och dalbana som helst! :) Inte så ryckig och slängig som vissa andra åkattraktioner så det blev en riktigt trevlig tur! :)

Sen fortsatte kvällen och vi åkte mer än vi någonsin gjort på Liseberg. Det var verkligen en bra dag att åka på, och jag tror vi åkte dubbelt så mycket mot om vi kommit en heldag i högsäsong.

 

Jag rekommenderar alla att åka till Liseberg, stora som små. Där finns något för alla även om man inte gillar att åka åkattraktioner, så är det så himla mysigt att bara gå där och strosa. Miljön är väldigt trevlig trots att det ligger mitt i stan. Många fina ställen att bara sätta sig på, många olika matställen att äta på och barnen tyckte det var kul att köpa sitt lördagsgodis i godisbutiken. Jag rekommenderar verkligen att åka lite utanför säsong om man gillar att åka mycket och slippa de värsta köerna.

 

Helt perfekt och vi är så tacksamma för att vi fick bli testpersoner för resan till Liseberg! 

 

Tack Barnsemester och Liseberg!! <3

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se