Testfamilj på Yoump
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Yoump

(Sverige, Jönköping, Yoump Jönköping)

Fritt fall eller fritt hopp...

Öva höga hopp och volter med mera, landa mjukt!

Personalen hjälper dig med det du vill lära dig!

Vi fick ett glädjande besked att vara testfamilj vid ett besök på Yoump i Jönköping. Fyra förväntansfulla barn (5, 10, 11 och 13 år) och två lite skeptiska vuxna tågade in på trampolinparken en fredagskväll i augusti. Personalen i kassan tog emot oss och hjälpte oss med band och såg till att vi fick strumpor som passade. På Yoump har man särskilda strumpor på sig för att minska risken för halkolyckor. Strumpor inhandlas i kassan. Har man varit på Yoump tidigare tar man med de strumpor man hade sen innan... om man hittar dem! 

Sen visade det sig att det var discohoppning denna kväll. Då får man hoppa en timme extra, helt gratis. Detta hade vi ingen aning om så det blev förstås en glad överraskning! Parken var under discohoppningen nedsläckt vissa stunder med discobelysning och lite högre musik. Barnen tyckte det var roligt att hoppa i mörkret. 

Tre av barnen ville lära sig att göra bakåtvolt och en ville lära sig göra rondat (som en typ av hjulning men man landar jämfota). Personalen var genast behjälplig och stöttade, visade och undervisade. Riktigt proffsigt och alla barnen var supernöjda med sina nya färdigheter! 

Det finns flera olika sorters studsmattor, övningsmattor och andra mattor och man kan även öva parkour. Det finns en inhängnad del där man kan leka lite mer. Där i finns t ex några mjuka bollar att kasta osv. Det finns även några höga höjder att hoppa eller falla fritt ifrån och då landar man antingen bland skumgummiklossar eller på en airbag, en slags luftmatta.

Som barn håller man igång hela tiden. Ta med en vattenflaska att dricka ur och åk dit i träningskläder. Som vuxen är det en kul upplevelse och även en vuxen får hjälp att öka sina hoppkunskaper om man skulle vilja. Det finns lätt fika att köpa i entrén. Yoump rekommenderas för hoppglada individer från 5 år och uppåt, men man ska förklara för barnen att detta inte är ett lekland där man springer runt hur som helst. Många går hit för att träna. På Yoump lär man sig att hoppa på studsmatta, göra konster och motionera. Man måste komma ihåg att visa hänsyn och att se efter så ingen är i vägen när man själv ska hoppa.

Ut från Yoump gick fyra svettiga och jättenöjda barn samt två nu icke-skeptiska vuxna. Vi åker gärna hit igen, hela familjen. Tack för besöket!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se