En dag på ÅbergsMuseum i Bålsta!
Annons
Reseberättelse:

En dag på ÅbergsMuseum i Bålsta!

(Sverige, Bålsta, Åbergs Museum)

Åbergs Museum

En helg i Augusti besökte vi Åbergs Museum i Bålsta. 

Två vuxna, tre barn. Vi Åkte pendeltåget till Bålsta, och gick sedan ut till Museumet. 

Kunde ha varit bättre vägbeskrivning, men vi har varit i Bålsta förut. Så hittade bra tillslut. 

Jättefin lekplats och ett par kor som underhöll barnen en bra stund både innan vi gick in och efter.

Vi började med att lunch i cafeterian, jätte god mat. Fin ute plats att sitta på. Fanns mycket att välja på menyn. Dock lite höga priser. Sedan började vi med musedelen, kollade på tavlor, leksaker,andra rekvisitor från filmer osv. Trodde denna delen inte skulle vara så stort intresse för min 3-åring, men han var så intresserad, kollade på allt och pratade om föremålen han såg. Ett plus var att det fanns pallar som han kunde stå på så han kunde se sakerna som låg lite högre upp i montrarna. Så denna utställning passar både vuxna och barn. Skulle säga att den passar barn i åldrarna:2-11år. Ett super plus var att vi fick träffa Lasse Åberg, som var där. :-)

Efter att kollat noga på allt,så gick vi in i butiken. Mysig liten butik med massa finna saker. Bra priser.

Sedan bar det av till Trazan kojan, höjdpunkten för dem mindre barnen. Där stannade vi länge. Fanns en hörna där dem kunde rita, titta på film, klättra, åka rutchkana. Super fin och underhållande.

Vi fick en bra dag, strålande sol och att äntligen besöska Åbergs Museum. Det kommer bli fler gånger. Alla var nöjda, barn som vuxna.

Att ta sig dit funkar lika bra med bil, som att åka pendeltåg. 

Ett bra museum som passar både vuxna och mindre besökare. Dem har gjort det bra så alla ska få något kul utav besöket! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se