Sensommardag med nyfikna djur
Annons
Reseberättelse:

Sensommardag med nyfikna djur

(Sverige, Hunnebostrand, Nordens Ark)

Fyraåringen spanar på den Röda pandan

En ny kompis från barnens lantgård

En djärv järv

Tack vare banrnsemester.se fick vi äran att bli testfamilj för att besöka Nordens ark i Bohuslän. Vårt besök blev verkligen en riktig toppendag!

En lördag i september med lite halvmulet väder då regnet hängde i luften låter kanske inte som någon höjdare för ett besök på en djurpark, men om en vill se pigga och nyfikna djur på nära håll så är detta verkligen toppenväder för coola djurupplevelser. Att få se en hungrig varg, en magnifik Amur tiger, en nyfiken Järv och en morrande Snölepoard på nära håll är riktigt mäktigt. Till och med mamman själv fick lite adrenalinpåslag när tigern stod några centimeter ifrån mig (på andra sidan glasrutan) och spanade in i mina ögon. 

Våra döttrar är fyra och sju år och älskar djur. Dom älskar djurprogram och har sett Nordens ark och alla djuren på tv flera gånger, så för dom var detta en stor dag! Att knata backe upp och backe ner i duggregn brukar ju inte vara någon megahit men inte ett pip eller minsta gnäll på (nästan) hela dagen. Tack vare äventyret att få uppleva djur på riktigt nära håll samt ett riktigt bra upplägg från Nordens ark med olika aktiviteter längs vandringen så höll sig alla på ett bra humör! Att få testa om du är stark som en tiger, kan springa lika fort som en ekorre eller kan hoppa lika långt som en hare är ju så smart och kul. Att prova att bo i en fågelholk eller ett rävgryt är också spännande och ett välkommet avbrott på promenaden mellan djurhägnen. Barnen uppskattade särskilt att få komma så nära djuren, de små uppdragen längs vägen och Barnens lantgård där dom kunde klappa smådjuren och hoppa på höskullen.

Som vuxen är det också en jättefin park att gå runt i. Verkligen vackra och dramatiska vyer med höga klippor, havsviken och den lummiga skogen. Det finns bra och enkel information om alla djur där du också kan se hur hotad rasen är och hur jag genom mitt besök på Nordens ark faktiskt bidrar till att bevara alla dom hotade djurarterna som finns i parken.

Så slutligen några tips:

·       Bulla upp med eget fika för det finns inte några ställen att köpa fika eller mat inne i parken under lågsäsongen. Men det finns en jättefin restaurang i anslutning till parken där du kan köpa en rejäl dagens lunch eller fika. Du får gå ut och in tre gånger på din biljett så därför funkar det bra att gå ut och äta. Men det behövs lite fika och snacks inne i parken för det är en rätt ansträngande promenad för små barn. Så det är väl kanske mitt enda minus att det vore bra med något litet fik eller en kiosk inne i parken om en inte har tänkt på att ta med fika.

 

·       Våra barn fixade hela långa rundan men om du har mindre barn rekommenderar jag att ta med eller hyra en kärra i parken. Vi kommer att återvända till Nordens ark inom en inte alltför avlägsen framtid.

Vi uppskattade närkontakten med djuren och den fantastiska miljön samt att ett besök här faktiskt gör gott för djuren. Tack barnsemester.se och Nordens ark för en toppendag!

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se