Familjedag på Junibacken!
Annons
Reseberättelse:

Familjedag på Junibacken!

(Sverige, Stockholm, Junibacken)

Loranga, Masarin & Dartanjang

Pippi föreställningen

Glass i stora lass!

Humöret är på topp!

Vi hade en familjedag i Juli på Junibacken med våra barn på 2, 4 och 6 år. Trots att det var mycket folk och turister fick vi möjlighet att upptäcka allt. Vi började med att kolla upp när alla uppträdanden skulle ske så vi hade koll på vad som fanns på dagordningen. Det som dock var bra var att uppträdandena skedde två gånger på dagen - en  på förmiddagen och en på eftermiddagen så man slapp stressa igenom ett program utan kunde välja att ta det när de passade. 

 

Miljön på Junibacken är uppbyggd för att bjuda in till lek och fantasi - allt från den svenska sagovärlden. Pippi föreställningen pratar 2 åringen om fortfarande. 2 åringen hade fullt upp med att pilla, trycka och titta på olika saker. 4 och 6 åringen samt vi föräldrar uppskattade Loranga, Masarin och Dartanjang teatern och vi var förvånade att vi inte hade hört talas om dem innan. Gissa vilken bok som vi flitigt högläste efter den pjäsen och bjöd på många skratt!

 

Vi frågade barnen vad de tyckte om bäst och här kom deras betyg:

2 åringen - (1) Pippi, (2) lillagubben som man kunde kamma/rida på.

4 åringen - (1) Den mumsiga glassen, (2) pjäsen om Loranga, Masarin och Dartanjang, (3) gången på övervåningen med miljön från Loranga, Masarin & Dartanjang, (4) sagotåget, (5) apan som även var en rutschkana. 

6 åringen - (1) Sagotåget, (2), apan som även är en rutschkana, (3) Den mumsiga glassen, (4) pjäsen om Loranga, Masarin & Dartanjang. 

 

Vad vi föräldrar tyckte: 

(1) Pjäsen om Loranga, Masarin & Dartanjang, (2) lekrummet där bland annat "rutchkaneapan" fanns, (3) fint gjort den nya delen med Barbro Lindgren - en matta som blir till ett hav bjuder in till fantasi och kreativitet i barnens lek, (4) sagotåget. 

 

 

OBS! Att tänka på är att om ditt barn fortfarande vilar under dagen som vår 2 åring kan man ta en "paus" och promenera utanför i den fina miljön då man inte får ha med sig barnvagnen. Ta även med ett lås då alla låser sina barnvagnar precis utanför. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se