Välkommen till Balthazar...
Annons
Reseberättelse:

Välkommen till Balthazar...

(Sverige, Skövde, Balthazar Science Center)

Kartan av Science Center

Makersverkstaden

LEGO-Borgen

Vi började förmiddagen på Balthazar Science Center. Vi valde en bra dag att åka dit på, för det var lagom med folk. Vi är en av testfamiljerna som fick biljetter i år och familjen består av Mamma 38 år, Pappa 39 år, A 7 år och S 4 år.

När man kommer in så är det första man ser en tavla om vad och var man finner allt. Det är enkelt att hitta dem olika avdelningarna.

Vi började i Sol, Vind och Vatten rummet och Labb rummet. Vatten är ju alltid roligt att leka med så här blev vi stående en stund. Man skulle sätta vattnet i rörelse, eller cykla på en cykel och få molnet att regna. Eller varför inte försöka få fallskärmshopparen att flyga. I labb rummet finner man flera mikroskop. Vi ryckte av ett hårstrå som vi tittade närmare på. Annars fanns det flera andra alternativ att låna. Barnen tyckte detta var intressant, men svårt att få till mikroskopen själva så dem kunde se klart.

Vidare kommer man till den Analoga Makersverkstaden. Detta älskade vår fyraåring. Han bosatte sig vid en träbänk där man kunde såga, slipa, hamra, skruva etc.  Tycker man inte om att bygga något så kunde man sitta och pärla, pyssla, måla. Motsats sida till detta rum hittar man Mattebazaren. Här hittade man olika bord med flera kluriga uppgifter att lösa eller om man bara vill spela något spel. Här stannade vi inte så länge. 7-åringen gjorde några försök, men här tror jag att man bör gå i skolan.

Gruvan. Här tittade vi bara in från dörren. Då det lät högt samt var mörkt. Ingen bra kombo om man är mörkrädd. Här kan man i alla fall titta på fossiler, mineraler etc. Den Digitala Makersverkstaden kommer sen. Här finner man 3D-skrivare, olika dataspel, men här kunde man också göra egna stop-motion filmer med hjälp av leksaker. Och detta verkar vara roligt långt upp i åldrarna…

I Hjärnastiksalen får din hjärna testa en mängd klurigheter och utmaningar.

Rymd rummet var en annan favorit hos 4-åringen. Här kunde man klä ut sig till astronaut och ställa sig vid en green screen och se sig själv i olika rymdmiljöer.  Man kan också följa/ läsa om vår rymdverksamhet som finns i norra Sverige.  En dörr längre ner hittar man ljusrummet. Här kan man bland annat lära sig hur skuggor skapas.

En våning upp hittar man deras fantastiskt fina café ”kretsloppet” och här är man också välkommen och sitta om man har med sig egen fikakorg. Vilket vi hade. Mitt emot hittar man LEGO-borgen och (R)evolution. Detta var favoriterna hos 7-åringen.

Här kunde man lätta vara några timmar och det fanns mycket att se och undersöka. En del "stationer" passade bättre för dem mindre och andra passade bättre till lite äldre barn.

Eftermiddagen spenderade vi på äventyrsbadet på Arena Skövde. Vågpool, utepool, 6 olika vattenrutchkanor, vildfors, barnbassäng, badcafé etc. Ett perfekt avslut på dagen. Bägge barnen somnade i bilen på väg hem.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se