En solig och rolig dag i augusti.
Annons
Reseberättelse:

En solig och rolig dag i augusti.

(Sverige, Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld)

Pippi på Hoppetossa

Nils Karlsson Pyssling - Bertils hem

Karlsson på taket

En lördag i slutet av augusti packade jag in mig och mina 3 barn i åldrarna 4, 7 och 20 plus hunden för en utflykt till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Småland. När vi åkte in i allén till parken började regnet ösa ner, så väl framme på parkeringen blev det till att sätta på sig regnkläder. Efter vi kommit in genom entrén började solen däremot att skina från en klarblå himmel och fortsatte så resten av dagen.

Det blev en underbar dag i parken och barnen njöt av de stora ytorna att kunna få springa omkring och leka fritt. Vi hann med att titta på några olika föreställningar med favoriterna Pippi, Emil och Karlsson på taket. Andra favoriter blev huset från Nils Karlsson Pyssling där det var roligt att klättra omkring på de enorma möblerna, och även att springa omkring på Junibacken i alla husen.

Dagen avslutades med en promenad i "Den lilla staden" och självklart ett besök i godisaffären - som skönt nog ligger lite avsides - för att köpa bl.a. "Krumelurpiller" och "Karlssons Kuckelimuck-medicin".

Trötta, nöjda och belåtna tillbringade vi natten i ett hus ca 15 minuters bilväg från parken som vi hyrt via "Airbnb".

Parken är väldigt stor och man skulle behöva mer än en dag för att hinna se och uppleva allt man skulle vilja hinna med.

Ett minus är att man måste betala parkeringen i biljettkassan för att sen ta sig tillbaka på den stora parkeringen till bilen igen för att lämna av parkeringstillståndet.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se