Universeum
Annons
Reseberättelse:

Universeum

(Sverige, Göteborg, Universeum)

Akvariehall

Laboration

Vad finns under ytan?

 En söndag i augusti åkte vi, två vuxna och två barn till Universeum i Göteborg. Vi har varit där förut, men varje gång upptäcker vi tillsammans med barnen nya saker.

Denna gång försökte vi anpassa vårt besök efter Unversums progam då vi villet tesa någa av deras prgramunkter. Vi testade på en aktivitet där vi fck smka på olika saker som produceras i regnskogen. Guiden berättade samtiigt som han delade ut livsmedlen hur de produceras och vad man ska tänk på när man köper dessa prdukter. Lärorikt och gott för båe barn och vuxna.

Vi valde också att delta på en programpunkt i akvariehallarna då  fick reda på mer informaton om olika fiskar och hajar. En för oss helt ny aktivitet var att vi fck vara med och laborera. Laborationen handlae om densitet.

 

I övrigt uppskattar vi starkt "vattnets väg" från fjällen till regskogen. Under vandringe får man upptäcka många olika djur oc upplva många olika miljöer.

 

Beroende på banens ålder kan jag tänka mig att besöket på Universeum tar olika lång tid, men avsätt åtminstonde en halvdag till det.

Utöver det jag berätta finns det ävn olika utställningar om exempeli rymden och kroppen.

Universeum erbjuder några olika restaurnger men det är också okej att ta med matsäck. 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se