På fossiljakt i kalbruket Faxe - spår efter dinosaurer
Annons
Reseberättelse:

På fossiljakt i kalbruket Faxe - spår efter dinosaurer

(Danmark, Faxe, Geomuseum Faxe)

Karta över kalkbrottet där man fick leta efter fossiler

På fossiljakt

Museets utställningar tar dig genom kritatidens hav för 66 miljoner år sedan, när de gigantiska dinosaurerna simmade runt i havet där Danmark ligger i dag.

Riktigt spännande att få historien om dinosaurer fanns här i Norden !

 

Bland annat berättelser om den stora massdöden som utrotade dinosaurierna och de flesta av havets reptiler. För att sedan berätta om hur livet långsamt återhämtade sig och de överlevande djuren återbefolkade världen.

Där Faxe ligger, började det växa ett stort korallrev för 63 miljoner år sedan. Ett korallrev där det myllrade av liv och hajar och krokodiler simmade runt i havet ovanför.

Därefter dags för Fossiljakt i Faxe kalkbrott, för att hitta våra egna 63 miljoner år gamla fossiler av krabbor, snäckor, musslor eller haj tänder som du kan ta hem.

Vi hittade både fossiler av snäckor, krabbor och andra spännande fossiler. Kände oss som riktiga utforskare där vi gick med hammare och kil.

 

Utsikten över kalkbrottet var fantastisk. Vi avnjöt lunchen på restaurangen bredvid museet, som också inhyser vandrarhem/hotell.

Väl värt att besöka.

Planera även in att fortsätt ut till Moen för att fortsätta fossiljakten nere på stranden där de vita höga klipporna tornar upp sig.

Ta på dig ordentliga vandrarkängor, för det är många trappor och stigar att gå på!



Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se