Julita Gård och äppeldagarna
Annons
Reseberättelse:

Julita Gård och äppeldagarna

(Sverige, Julita, Julita Gård)

Vi valde att besöka Julita Gård under deras årliga "äppeldagar", där man fokuserar på just olika äppelsorter, man kan sortbestämma medtagna äpplen, lära sig om olika sjukdomar eller bara lunka runt och mysa i den rogivande miljön.

Vi var tre vuxna och ett barn på 4 år, och vi alla hade roligt. Vi började med att besöka Pettson och Findus hus, ett litet gulligt hus uppbyggt för barnen. Där såg vi Pettsons säng och kikade runt och upptäckte att Pettsons hönor hade smitit in, mycket uppskattat av 4-åringen. Vi tittade även när Pettson och Findus grävde upp sin potatis i sitt trädgårdsland och när Pettson gick på styltor.

Sen gick vi vidare och tittade på Julitas egna planteringar och odlingar, med allt från bär till kryddor. Mysigt och det var också roligt för alla, att läsa på skyltarna och dofta på kryddbladen, se hur olika plantor ser ut och vad det används för.

Den här dagen fanns även några marknadsstånd, vi köpte några plantor att sätta på landet. En annan kul sak var att åka häst och vagn runt området, vi såg slottet och äppellunden bland annat. Vi besökte även slottet, stort och mäktigt med en liten filmvisning. Vi såg hur det såg ut förr i tiden, lärorikt för alla. Vi såg stora fina vagnar som hästarna drog förr i tiden, vi såg den första bilen också. Och stallbyggnaden, man kunde riktigt känna hästarnas närvaro trots att ingen häst längre bor där. Fint iordningställt med uppströdda boxar med halm.

Det som var mindre bra med upplevelsen var nog att just den här dagen var det väldigt mycket folk, och långa köer till matvagnen som fanns uppställd eller det mysiga cafeèt, något som 4-åringen tyckte var riktigt tråkigt. Men möjlighet finns att ta med egen picknick, många mysiga ställen går att hitta för att slå sig ner och äta på. Bra tillgång till toaletter, både precis när man går in, men även inne på området.
På utvägen kikade vi runt lite i shopen, där hittade man både leksaker till barnen och gammaldags godis och äppelmust till de vuxna. Kanske något höga priser på en del saker, men kul ändå att kolla runt lite.

Absolut värt ett besök för hela familjen tycker vi, ta gärna med lite egen picknick och bara njut av den vackra miljön.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se