En spännande dag i Tykarpsgrottan!
Annons
Reseberättelse:

En spännande dag i Tykarpsgrottan!

(Sverige, Hässleholm, Tykarpsgrottan)

Vi åkte till Tykarpsgrottan en dag i Augusti när det regnade lite. När vi väl kom fram så sken solen och vi gick mot receptionen för att höra när nästa tid för guidning i grottan var. Det var guidningar med jämna mellanrum hela dagen och vi gick ut på gården för att vänta på nästa tur.

Det finns inte jättemycket för barnen att underhålla sig med undertiden man väntar. Det är öppna ytor som de kan springa runt på och leka. Vi hittade inte nån lekplats eller nått liknande. Det hade varit toppen eftersom man ibland måste vänta till nästa guidade tur. 

Själva turen går till så att man är med på en genomgång av säkerhetsregler. Lamporna där nere släcks ner och så får man var sin lykta som man får ha med sig på hela turen. Detta kan vara värt att tänka på om man har mindre barn att det kan vara lite läskigt att gå där nere när det är mörkt. 

Guidningen var intressant för oss vuxna och 11åringen men 8 och 6åringen tyckte det var lite långtråkigt för det var mycket information att lyssna på. Man lärde sig mycket om grottan och varför den gjordes från början. 

Vi såg tyvärr inga fladdermöss den dagen vi var där. Det hade varit extra kul att se några. 

Det fanns en presentshop där man kan handla massa souvenirer.

Överlag så var alla 3 barnen och vi vuxna nöjda med vår dag i Tykarpsgrottan!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se