Testfamiljsuppdrag Kneippbyn
Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag Kneippbyn

(Sverige , Visby, Kneippbyn)

När vi fick veta att vi skulle få vara testfamilj bestämde vi oss för att ta husbilen över till Gotland med våra tre barn 4,8 och 10 år gamla. Vi åkte i slutet på juli och bodde över två nätter på kneippbyns egna camping. Campingen låg jätte fint med utsikt över vattnet och på morgonen och kvällen fick man bada gratis i lagunen inne på kneippbyns vattenland. Det finns även en trevlig äventyrsgolf, hamburgerrestaurang och kneippbyns shop inne på området.

Vi valde att sova en natt på campingen för att sedan gå in på parken dagen efter. Det hade ju varit så fantastiskt väder hela sommaren och inte kommit en droppe regn så på morgonen satte vi på oss shorts och t-shirt å knallade ner mot parken. Då börjar det att åska och stora mörka regnmoln närmar sig. Plötsligt blir allt tyst och lamporna släcks.. strömmen har gått på hela Gotland!!! Vi får iaf gå in på parken men allt är avstängt. Efter några h kommer strömmen igång men då börjar det regna ngt galet så vi hinner inte uppleva så mkt denna dag förutom att titta på pippiteater och prova några attraktioner innan vi får  springa hem till husbilen som blöta katter. Som tur är är de sjyssta i kassan och låter oss få gå in gratis dagen efter också. Vi är ju ändå på testfamiljsuppdrag! Den dagen blir helt annorlunda, vi njuter av en fin fm i parken där barnen åker allt som finns. Här trivs 4åringen bra då det finns mkt för honom att göra, favoriten blir det gulliga lilla billandet där han nog kunde stannat hela dagen, men det finns även några attraktioner som bara passar de stora barnen (berg och dalbana och go cart). Vi går på pippiteatern vid lunch och den är superfin! Villa villekulla uppskattas också av alla tre barn. Det finns även mkt roliga småatteaktioner som vi inte sett tidigare på andra nöjesparker, tex en höghöjdsbana och en rolig båt som åker ner för en backe som man styr själv. Hela parken ger ett väldigt gulligt/hemtrevligt och pittoreskt intryck. Personalen är även väldigt gulliga och hjälpsamma. 

Finns gott om mat i parken och vi väljer att gå över till vattenlandet och äta lunch vid deras foodtruck vid lagunen. Helt ok mat men ganska dyr. Vi är sedan i vattenlandet under em och det är en riktig hit. Dock passar detta inte lika bra för 4åringen. Är antingen för djupt för honom och med stora barn som leker och skvätter eller så är det området för bebisar där han inte riktigt vill vara då han tycker det är lite tråkigt. Men de stora tjejerna och vi vuxna har jätte kul. Det finns flera roliga attraktioner och tjejerna favorit blir den långa rutschkanan där man åker på en ring. Det var ganska skitigt i poolerna på vattenlandet men i övrigt kändes det fint å fräscht, särskilt den nybyggda poolen lagunen. Det fanns lite få duschar ute så där blev det snabbt kö. Det var väldigt mkt folk i vattenlandet denna dag vilket gjorde att det överlag var väldigt långa köer och mkt folk i poolerna vilket var lite läskigt när man ska hålla uppsikt över tre barn varav en inte kan simma. 

Det finns mkt att göra under hela dagen och vill man hinna med allt så är det nog bra att ha två dagar. Vi kan absolut tänka oss att åka tillbaka till Kneippbyn igen. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se