Baltazar-science-center i Skövde
Annons
Reseberättelse:

Baltazar-science-center i Skövde

(Sverige, Skövde, Balthazar science center)

Legobygge

Besök i rymden

Pyssel

Under höstlovet besökte vi Baltazar-science-center. Våra grabbar 6 och 8år älskar experiment så de var väldigt förväntasfulla! Det var inte alls så mycket folk, trots höstlov, vilket var väldigt skönt. Vi behövde aldrig köa för att testa allt som erbjöds. Vi började på vattenavdelning vilket blev en given hit. Att få testa och plaska tyckte grabbarna var väldigt kul.

Sedan gick vi till labbet där jag tyckte det fattades beskrivningar vad som kunde göras, men att lösa brott var uppskattat. 

Sedan var det dags för en liten uppvisning i cafetrerian så vi tog två flugor i en smäll. Så medan vi fick i oss lite till livs kunde vi även få se en uppvisning. Eftersom det var så få barn där fick alla barn som var där vara delaktig i showen vilket höjde upplevelsen.

Sedan blev det legobygge. Vilket alltid går hem.

Nedervåningen tog vi på eftermiddgen då vi pysslade, testade ljusrummet och gick "ner" i gruvan.

På det stora hela var vi väldigt nöjda. Om jag ska säga något jag tycker inte var helt bra så hade jag önskat mer beskrivningar vad som kunde göras på de olika stationerna (eller personal) och sedan en förklaring varför. Jag jobbar som NO-lärare vilket gjorde att jag (förhoppningvis) kunde förklara varför saker blir som det blir. Men såg barn som testade en massor utan att få någon kunksap vilket jag tycker är synd då detta är en guldgruva ur en naturvetenskapligt synvinkel!

Men helt värt ett besök!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se