Äventyrsbad
Annons
Reseberättelse:

Äventyrsbad

(Sverige, Borlänge, Aqua Nova Borlänge)

Vi var till Borlänge ooch besökte Aqua Nova Äventyrs bad. Trots sista dagen på sportlovet och busväder ute så upplevde vi ingen trängsel.

Jag hade inga större förväntningar då vi tidigare har varit på flera stora äventyrs bad både i Sverige och utomlands. Aqua Nova motsvarade mina förväntningar.

De har 3 helt OK vattenrutschkanor där jag och min 13åring hade som roligast när vi åkte i Magic eye tillsammans. I Magic eye kan man åka både med och utan badring, ensam eller ihop. Med badring var den väldigt rolig och man snurrade en del.

Black Hole var en annan rutschkana som gick delvis i mörker och var även den överraskande rolig. Sist men inte minst kom 3G Turbo- en kana som klassifiserats med "svart" svårighetsgrad. Visst var den snabb men väldigt kort och kändes inte som svart nivå. Överlag var kanorna roliga men för att tillbringa flera timmar här önskar både jag och min son fler kanor.

På Aqua Nova finns även en "fors" som är kort men rolig. Det finns en vågpool som är liten men rolig och så finns en utomhus pool som hade en ström längs ytterklanten- ovanligt och skojigt, trots snöfall blev vi kvar ute bra länge. 

För de mindre barnen finns ett fint litet "plaskland" med liten rutschkana, vattenstrålar osv. Här är vattnet 34 grader och riktigt skönt.

Jag som är lite frusen av mig hade önskat nån grad varmare i vattnet än de 30 som de skrev på tavlan att det var. Efter 90 minuter frös både jag och min son och gick ner i bubbelpoolen för att värma oss. Den var dock inte så varm som jag är van vid att en bubbelpool är. Håller man dock igång och simmar, hoppar, busar och leker hela tiden så håller man värmen.

Roligt var att de i simhallen öppnade 1ans och 3ans trampolin en stund trots att det inte var "hoppdag"- som annars enbart är på lördagar.....

Utseende mässigt märks det att badet har några år på nacken..

Badet ligger 1 timme och 45 minuter hemifrån och vi kommer inte att åka hit igen för enbart bad men om vi har andra aktiviteter i Borlänge så kan det hända att vi besöker Aqua Nova igen.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se