Geoseum Faxe & Kalklandet -bli historiskt påläst och få med fossiler hem
Annons
Reseberättelse:

Geoseum Faxe & Kalklandet -bli historiskt påläst och få med fossiler hem

(Danmark, Faxe, Geomuseum Faxe / Faxe Kalkbruk)

Guidad tur i Geoseum Faxe med påläst guide

Fossiler, skelett och utställning

Hacka fossiler i kalkbrottet

Kalkbrottet är stort

Vid besök på Geoseum Faxe fick man en guidad tur genom museet som var riktigt informativt och här fanns massor av olika fossiler att titta på och informationstavlor att läsa om Kritaperioden för 66 miljoner år sedan, man får lära om utrotningen av dinosaurier  och reptilerna och få veta att i Faxe fanns ett stort korallrev och  i havet fanns både hajar och krokodiler och artrikt liv av rovdjur

Efter guidningen fick man låna hacka och hammare och börja vandringen långt ner mot det enorma kalkbrottet och leta fossiler. Ett annorlunda och spännande utflyktsförslag som passar alla från skolåldern och uppåt eftersom det är lite strapatsrikt och mycket information.

Fossiljakten gav resultat och fina fynd av snäckor, hajtänder, korall  med flera som fick man ta med sig i en påse hem.

Här krävs det tålamod och bra skor och oömma kläder för det är en brant väg ner och en lång sträcka att gå för att komma till de dammande kalkväggarna.

Ett klokt tips är att ta med sig en ryggsäck med vatten. Detta är ett utflyktsmål för de som är friska nog för strapatsen men museumet är för alla som har tålamod och intresse då det är mycket information men väldigt fint uppbyggt och organiserat. Man fick se tänderna från ett riktigt stort hajgap här! Byggnaderna är moderna och här finns toalett och god tillgänglighet.


Guiden följde med ner i kalkbrottet och berättade och förklarade om fynden man hittat. Och om man var riktigt envis och hackade flitigt kunde man få flera spännande fossilfynd med sig hem.

Efteråt fanns plats att borsta och rengöra sina skor och lämna tillbaka använda redskap. Man kunde köpa dricka och souvenirer i biljettluckan men också slå dig ner med fika och blicka ut över den oändligt stora betagande vyn som kalkbrottet bjuder.

Ett riktigt lärorikt, minnesrikt och intressant besöksmål!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se