Gavnö Slott ocg GoFly klätterpark
Annons
Reseberättelse:

Gavnö Slott ocg GoFly klätterpark

(Danmark, Nästved, Gavnø Slot och GoFly klätterpark)

GoFly

Gavnö Slott

Gavnö Slott och GoFly klätterpark

I varma och gröna slottsparken invid Gavnö Slott finns en klätterpark, GoFly. En underbart rolig aktivitet för de äventyrslystna men också lika fysiskt påfrestande, man får inte vara rädd varken för höjder eller för att bli lite svettig! Jag och sonen på 10år klättrade runt i GoFly under 3h, alldelse underbart skoj och en perfekt aktivitet som man även kan sysselsätta sig med när det regnar. Under bokarna så kommer det inte så mycket vatten om det mot förmodan slulle regna... Iklädda säkerhetsselar och efter en säkerhetsinstruktion så släpps man lös i parkens olika klätterspår, finns fler än man hinner med under en dag så inget att oroa sig över!

 

Efter en halvdags klättrande så var det dags för slottsparken, en stor och grön park men ett fint slott liggandes precis invid vattnet. Mitt i parken finns ett fint fjärilshus som man inte får missa att besöka, varmt och fuktigt men de fina fjärilarna får man inte missa!

I slottets ena ände finns ett stort kapell med fina målningar och en rogivande stämning, i vårt fall var det omkring +32 grader i skuggas så det rogivande och svala kapellet var välkommet! Skön plats att återhämta sig i.

Är man antingen äventyrslysten eller bara vill ha en fin park med tillhörande slott att vandra runt i så är Gavnö slott ett fint alternativ. Finns servering i anslutning till entrén till slottsparken om man skulle känna hungerkänslor med... Eller varför inte en kall öl efter 3h klättring bland trädtopparna?

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se